Malatya'da •/• 70 engelli kardeşimize verilen hapis cezasının kaldrlmasnı talep ediyoruz !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
tc adalet bakanlığı ve tarafına Kardeşine Ses ver bu kampanyayı başlattı
Malatya'da vücudun tamamı engelli olan bir kardeşimize verilen hapis cezasının kaldırılmasını talep ediyoruz . Kendisi Annesi olmadan hiçbir ihtiyacını göremiyor, cezada veriliyorsa ev hapsi verilsin .

Bu kardeşimizin bir suçu varsa ve ceza verilecek se de ev hapsi verilsin.

Kardeşinden Mesaj Var!

Yüzde 70 engelli raporu olan Yusuf Akkuş hapiste ölmesin!

Kardeşim Yusuf Akkuş 5 gün önce evinden alınarak Malatya Cezaevi'ne gönderildi ve durumu kritik.

Kardeşim Yusuf Akkuş Suriye'deki insani yardım çalışmaları sırasında 3 yıl önce yaralanmış olup felç durumuna düştü.

Daha sonraki tedavilerde biraz durumunu toparlandı, en son % 70 hayatı boyunca engelli raporu verildi.

Suriye'de bulunması sebebiyle açılan mahkemede hapis cezası çıktı, istinaf mahkemesinden gelen karar tebligatının elimize ulaşmamasından dolayı itiraz edip temyiz isteminde bulunamadık. İstemde bulunamadığımız için diğer sanıklar temyize dosyayı göndermesine rağmen, kardeşim Yusuf Akkuş'un cezası temyize kapalı olarak onaylanıp cezaevine konuldu.

Kardeşim Yusuf Akkuş şuan % 70 hayatı boyunca engelli raporu bulunuyor, ayrıca akli melekelerini kullanamıyor, çocuk gibi daima bakıma muhtaç durumda. Evde annesinin gözetimi altında idi, evden sadece hastane için çıkarıyorduk.

Yusuf Akkuş'a başkası yemek yedirmez ise yiyemez, içemez ve başkası yıkmaz ise yıkanamaz bir durumda. Sürekli enfeksiyon kapmakta ve ateşi çıkmaktadır. 10 gün önce kolundan ameliyat olmuştur ve kolu hala iyileşmedi. Şu an Malatya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Akli melekelerini kullanamayan, 5 dakika öncesini unutup ne yapması gerektiğini bilmeyen yüzde 70 özürlü Yusuf Akkuş'un Malatya Cezaevinde tutulması, ölüme terk edilmesidir.

Buradan insaf sahibi yetkilere ve duyarlı insanlarımıza sesleniyorum. Felçli kardeşimin illa cezası onaylanacak ise ev hapsi şeklinde kalabilir, o zaman annesi ona bakmaya devam edebilir. Ama şu şartlarda bir insan göz göre göre ölmesi için hapsedildi. Kardeşim hayatını kaybetmeden lütfen buna engel olun.

Yusuf Akkuş'un abisinin telefon numarası: 0537 4322981

Abisi tarafından yönetilen twitter hesabı: @yusufakkus_yrdm
0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.