Makedonya göçmenlerinin Makedonya çifte vatandaşlığı hakkı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Bu kampanyanın sebebi Türkiye'de yaşayan Makedonya doğumlu Makedonya göçmenlerinin Makedonya vatandaşlığını tekrardan geri almaları hakkındadır. Toplanacak imzalar ne kadar büyük bir aile olduğumuzu gösterecek olup yetkili mercilere derhal ulaştırılacaktır.

Makedonya topraklarında doğmuş, büyümüş ve çeşitli nedenlerle Türkiye'ye göç edip Türkiye'de yaşam mücadelesi vermiş vatandaşlarımızın belirli bir gelir düzeyine ulaşması yıllara hatta nesillere yayılmıştır. Doğup büyüdüğü topraklara olan özlemi ile yaşayan bu vatandaşlarımız o günün koşulları nedeni ile bilerek ve isteyerek Makedonya topraklarını terk etmediği bir gerçektir. Günümüzde yüz binlerce göçmenin doğup büyüdüğü topraklara olan hasreti sürmekte olup oralara gidip tekrardan Makedonya topraklarının bir parçası olma isteği devam etmektedir. Orada kalan akrabaları ve arkadaşları ile tekrardan iletişime geçip sosyal, kültürel ve ticari ilişkileri arttırma çabaları her daim devam etmektedir. Buna en büyük engel ise Makedonya vatandaşlığı olup bu engelin kaldırılması için gerekli adımların atılmasını tüm Makedonya göçmenleri cani gönülden talep etmektedir.

Makedonya topraklarında doğup büyümüş ve Makedonca dilini iyi derecede konuşan göçmenlerin yaptıkları Makedonya vatandaşlığı başvuruları herhangi bir sebep sunulmadan reddedilmiştir. Bunun, Makedonya Hükümeti ile yapılması gereken resmi bir anlaşma yolu ile sağlanması gerektiğini ve istenilen koşulları sağlayan insanlara Makedonya vatandaşlığının verilmesinin bir insanlık hakkı olduğunu hatırlatmamız gerekmektedir.

Bugün Melih imzanı bekliyor!

Melih Kurtuldu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Makedonya göçmenlerinin Makedonya çifte vatandaşı olmasına yardım edin». Melih ve imza atan diğer 1.482 kişiye katıl.