Formaların görselliğini bitiren zorunlu arial font kaldırılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

• Futbolu yakından takip edenler bilir ki, takim formaları futbolda en önemli görsel unsurlardan biridir. Bunun farkında olan futbol federasyonları  bünyesindeki takımların giyecekleri formaların desenlerine bile karışmaktadırlar. Örnek olarak İngiltere ve İspanya’daki federasyonlar futbolcu formalarinin arkasındaki fontu kendileri belirler ve bunun dışında bir font kullanılamaz( Avrupa maçları hariç) ve bu belirlenen font özel tasarım  ürünüdür. Yani kelime işlemci uygulamasından seçmezler.
  • Bizdeki uygulama ise TFF’nin gelişigüzel olarak belirlediği “arial fontu”ndan ibaret kulüplerimiz arial dışında bir font kullanamaz. Fakat esnetilmeyecek bir kural değildir.  Kulüplerimiz isterlerse arialin onlarca farklı biçiminden istediklerini seçebilir. Esneten kulüpler var.
  • Biliyorum futbolumuzda düzeltilmesi gereken birçok problem var. TFF biz forma sevdalılarını sevindirmek ve Türk futbolunun marka değerini bir tık yükseltmek için özel tasarim bir font yaptirip bu fontu 2018-2019 sezonunda itibaren uygulamaya koymalıdır.

Bugün Hakan imzanı bekliyor!

Hakan Cinal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «mailto:iletisim@tff.org: Formaların arkasındaki zorunlu arial fontu kaldır.». Hakan ve imza atan diğer 28 kişiye katıl.