Maide Çetin’in katilleri cezalandırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Kadın cinayetleri, kadına karşı yapılan her türlü şiddetin önlenmesi, suçluların cezalandırılması için devletin koruyucu ve önleyici tedbirler alması ile birlikte adaleti sağlaması ile ilgili zaman kampanyamızı başlatıyoruz.

20.06.2016 tarihinde Mardin'in Savur ilçesine bağlı Kırkdirek mah. Seket mevkiinde evliliğinin daha bir yılı bitmeden, karnındaki 7 aylık bebeği ile birlikte eşi Bayram Çetin ve kaynı Arap Çetin tarafından kasten ve planlı bir şekilde katledildi. Olayın üzerine cenazesini görmek isteyen ailesini kendileri ve bütün aile bireyleri ile birlikte linç ettiler.

Geçen 9 aylık zaman diliminde hiçbir gelişme kat edilememiştir. Suçun failleri hiçbir şekilde cezalandırılmadığı gibi gözaltı işlemi bile uygulanmamıştır. En ufak şüphede harekete geçen adalet bizde suskun kalmaktadır. Aile olarak hukuk mücadelemizi vermekteyiz. Ancak soruşturma makamları bizi bu konuda umutsuzluğa sevk etmektedir. Ayrıca Mardin Savur Soylu Jandarma Komutanlığınca yürütülen soruşturmada da suçluların kayırılması konusunda çok ciddi kaygılarımız da mevcuttur. Zira söz konusu birim suçluların köyüne yakın olması sebebiyle suçlularla çarpık bir ilişki içerisine girmiş olabilirler.

Yukarıda izah ettiğim sebeplerden ötürü soruşturma dosyası açısından öncelikle bir adalet müfettişinin inceleme yürütmesini ve adaletin tecelli etmesi açısından sorumluların cezalandırılmasını arz ediyorum.

Bugün Tülay imzanı bekliyor!

Tülay Özay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Maide Çetin’in katilleri cezalandırılsın!». Tülay ve imza atan diğer 127 kişiye katıl.