A gyermekek védelmében/ For the safety of Children

0 have signed. Let’s get to 200!
At 200 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Gondos Éva started this petition to Magyar Köztársaság

Ezzel az aláírással a Magyar Köztársaságban szeretnék egy nyomozást elindítani Jehova Tanúi belső eljárása ellen, ami a gyermekek biztonságát illeti. Gyermekként Jehova tanújaként nőttem fel, és bíróságon is tanúsítanám, hogy az eljárás amivel eljárnak az erőszaktevők ellen veszélyes, és minden esetben lehetőséget teremtm az újraelkövetésre a titoktartás és dokumentumok megsemmisítése miatt. Ezt azért tanúsítom, mert a család akikkel felnőttem egy gyülekezeti vezető családja volt és a családjukon belüli erőszakot azzal titkolták el, hogy áthelyezték őket egy másik gyülekezetbe. A bántalmazás fizikai, mentális és szexuális volt természetben, például a feleséget többször megerőszakolta, a gyermekeit fadarabokkal, övekkel, konyhaeszközökkel verte, és forró vasalóval és megégette őket. Ezen tapasztalatom miatt kötelességemnek érzem, hogy állást foglaljak és segítsek másoknak. Világszerte több ezer bizonyított gyermekbántalmazás és gyermekek ellen elkövetett nemi erőszakről tartanak feljegyzéseket, amiket nem adnak át bírói végzésre sem és ez világszerte gyermekek ezreit sodorja veszélybe. Az Ausztrál Királyi Egyesület nyomozása és a New Yorkban lezajló Child Victims Act sikere után szeretnék hasonló nyomozást kezdeményezni Magyarországon, hogy mi a gyermekeink is biztonságban legyenek. Minél több ember figyelmét hívjuk fel erre a helyzetre, és ezekre a veszélyes gyakorlatokra, annál kevesebb gyermeknek eshet baja, ugyanis Jehova Tanúi azt tanítják, hogy a bántalmazást  véneknek kell jelenteni, akik utána a Jogi Fióknak továbbítják azt elbírálásra. Mindennek ellenére nem támogatáják a rendőri beavatkozást, és több esetben is hátráltatják azt, dokumentumok megsemmisítésével, és hamis tanúzással a bíróságon. Erről remek dokumentumfilmet készített Trey Bundy az Oxygen USA megbízásából The Witnesses címen.

With this campaign I would like to urge the Republic of Hungary to initiate and investigation into the inner practices of Jehovah's Witnesses with regards to child sexual abuse. I believe it is of the utmost importance to keep our children safe and as a former Jehovah's Witness I can testify that their practices regarding abuse are abhorrent and recklessly endanger lives. The process of reporting any misconduct goes as follows: report to elders, who will decide whether or not to forward it to Jehovah's Witnesses branch office, in Hungary's case Bethel at Budapest, as such they have extensive records of all misconduct their legal department handled over the years, which they refused to share with the local and global authorities despite warrants being served to their leading body in Warwick New York. I think it is paramount to help raise awareness because when I was a Jehovah's Witness the family that raised me had an abusive father who was an elder, and when they reported the case to the other elders, they simply demoted him and relocated them into another congregation, and DISCOURAGED the wife to call the authorities even though she was beaten and raped multiple times and the small children beaten by rods and belts, and burnt by hot irons by the father.

I would like to achieve similar investigations as the Australian Royal Committee, and the New York Child Victims act where victims were heard and their claims thoroughly investigated and where it was proven that they bear false victim at court and hide/destroy documents when the court orders them to hand it over. An amazing source of information is the recent Trey Bundy documentary named The Witnesses where several cases are followed through with the victims and lawyers.

0 have signed. Let’s get to 200!