Sint-Victor Alsemberg tijdelijk sluiten

Sint-Victor Alsemberg tijdelijk sluiten

Lancée le
9 mars 2020
Adressée à
Signatures : 6Prochain objectif : 10
Soutenir maintenant

Pourquoi cette pétition est importante

Lancée par leerlingen Sint-Victor Alsemberg

Iedereen weet dat het Coronavirus (COVID-19) een serieus probleem is. In de wereld zijn er al meer dan 100.000 mensen besmet geraakt. In België zijn het er bijna 200. We weten dat het Coronavirus erg besmettelijk is. In een school kan een virus zich heel gemakkelijk verspreiden. Daarom heeft Italië, China, een gedeelte van het noorden van Frankrijk en Portugal hun scholen tijdelijk gesloten, om zo de verspreiding van het virus gedeeltelijk te stoppen of te vertragen. Want als een kind besmet is kan hij de ziekte ook doorgeven aan zijn ouders en grootouders en andere familieleden, vrienden. Zelf al is de virus niet gevaarlijk voor de kinderen hij kan erg gevaarlijk zijn voor de ouders en grootouders van het kind. Het kind zal ook erg ziek zijn tijdens 1-2weken. We weten al dat een leerkracht  van het sint victor  besmet is. Het zal dus niet meer lang duren voordat een kind uit het sint victor besmet geraakt. Het zou dus beter zijn om de school tijdelijk te sluiten om verspreiding te voorkomen.

Er zijn twee opties:

-Ofwel sluiten we de school tijdelijk zodat we de virus niet verspreiden en iedereen blijft thuis en probeert de lessen online te volgen via smartschool (zoals in China of Frankrijk waar ze dit systeem in 1weekend in actie hebben gebracht) . Hier zal de virus zich niet verspreiden en zal iedereen gezond blijven.

-Of we sluiten de school niet en de virus verspreidt zich en alle geïnfecteerden zullen tijdens 14dagen in quarantaine moeten geplaatst worden.En zullen moeilijkheden hebben om de lessen te volgen.

We denken dat optie 1het beste is dus onderteken deze verzoekschrift als je akkoord ben.

Soutenir maintenant
Signatures : 6Prochain objectif : 10
Soutenir maintenant

Décisionnaires