СТОП за задолжителното користење маски во училиштата!

СТОП за задолжителното користење маски во училиштата!

3,673 have signed. Let’s get to 5,000!
Started
Petition to
Macedonian Ministry of Health

Why this petition matters

Started by Trajce Petkovski

Континуираното носење маски е исклучително штетно по здравјето на нашите деца, особено што децата се приморани да носат и маски за време на часовите по физичко воспитување, спротивно на сите препораки од СЗО и експерти. Истото не е предвидено ниту во протоколот за работа во основните и средните училишта но сепак истото сеуште се практикува,

 

Затоа имаме предлог со кој многу брзо би можело да се реши целиот проблем:

 

ПРЕДЛОГ:

 

1. Засилена контрола при влез во училиштата при детектирање на евентуално болни деца.

2. Секој родител кој не се согласува со неносење маски може да продолжат со користењето маски за време на часовите. Носењето маска во значителна мера ги заштитува децата од заразување со било кој вирус , вклучувајки го и Ковид 19.

3. Секој родител може да потпише изјава дека доброволно дозволува детето да посетува училиште без маска и училиштето и наставникот нема да сносат одговорност за евентуални последици.

4. Никако не прифаќаме скрининг/тестирања на децата на неделна/дневна основа. Децата и онака имаат доволно трауми со оваа пандемија.

5. Итно укинување на користењето маски за време на часовите по физичко воспитување.

3,673 have signed. Let’s get to 5,000!