Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 29 destekçi ulaştı

Bugün 11 Nısan 2017 tarihinde Milliyet gazetesinde Yayınlanan bir haberde, Evliya Çelebinin Seyahatlerinden Türkiyedeki tek somut izi olarak kalan Karaman Pir Ahmed Camisindeki el yazsının tehlike altında olduğu ve gerekli ilgi gösterilmezse yok edilmek tehlikesiyle karşı karsıya bulunduğu belirtilmektedir.  Haberin linki aşağıdadır. http://www.milliyet.com.tr/unlu-seyyahin-son-izi-gundem-2430102/

Evliya çelebi Dünya Tarihinin en önemli seyyahlarından birisidir Evliya Çelebi’nin en büyük özelliklerinden biri gezdiği yerlere kendine ait bir not bırakmasıydı. Çelebi, seyahatlerinde  ziyaret ettiği camilerin uygun yerlerine kendi ismi, ziyaret ettiği yıl ve kendisine bir Fatiha okunmasını yazmayı ihmal etmezdi. Evliyanın bu notlarından Bulgaristan ve Bosna’da birer örneği zamanımıza kadar ulaştı. Notların Türkiye’de sadece 2 örneği bulunuyordu. Adana Hasan Ağa Camii’ndeki yazı 1998’deki deprem sonrası yanlış restorasyonla silinerek yok edildi. Karaman’daki yazı kurtarılamazsa Çelebi’nin son izi yok olacak.”

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ve vakıflar genel müdürlüğünden Evliya Çelebi'nin Türkiyedeki tek somut izi olan karamandaki Yazıya gerekli ilginin gösterilerek koruma altına alınmasını talep etmekteyiz.

Bugün Evlıya Çelebi Sevenler imzanı bekliyor!

Evlıya Çelebi Sevenler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «m.tutuncu@gmail.com: Preserve Evliya's last graffitto in Turkey . Evliya Çelebinin el yazısı korunsun». Evlıya Çelebi Sevenler ve imza atan diğer 28 kişiye katıl.