0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Atama bekleyen 450 Bin Branş Öğretmenleri olarak sayın yetkililerden sorunlarımız için çözüm beklemekteyiz. Çözüm için bazı taleplerimiz ve gerekçelerini belirtmek gerekirse;

TALEPLERİMİZ ;
1- Öğretmen alımlarında kontenjan dağılımı yapılırken tüm branşlara eşit yaklaşılsın. Belli branşlara çok fazla kontenjan verilirken kalan branşlara çok çok az kontenjan verilmesin.
2- Ücretli öğretmen tamamen kaldırılarak yerine kadrolu öğretmen alınması
3- Mülakatın kaldırılması ve bunun doğal sonucu olan haksızlığın,adaletsizliğin,kul hakkına girilmesinin önüne geçilmesi

TALEPLERİMİZİN GEREKÇELERİ;

Adaletsiz kontenjan dağılımı sorunu:

Her ne kadar MEB ihtiyaca göre atama yapıyoruz desede bu gerçeği yansıtmıyor çünkü MEB bazı branşlar haricindeki az kontenjan verdiği branşların açığını ücretli öğretmenlerle kapatmaya çalışmaktadır. MEB gitgide artan fakat az kontenjan verildiği için atanamayan bazı branşlardaki öğretmen yığılmasının önüne geçmek için üniversite kontenjanlarını sınırlamalı veya bölümleri kapatmalıdır. Örnek vermek gerekirse sınıf öğretmenlerine 3570 kontenjan verilirken tarih öğretmenlerine 185 kontenjan veriliyor.

Temmuz 2017 de yapılan 20bin atamada verilen kontenjanların bir kısmı aşağıda;

Sosyal bilgiler : 379
Tarih : 185

Ücretli öğretmenlik sorunu:
Ülkemizde onbinlerce öğretmen açığı vardır ve MEB bu açığı kaliteli öğretmen ataması yapmak yerine adeta bir taşeron işçilik sayılan ücretli öğretmenlikle geçiştirmektedir adeta. Ücretli öğretmen alımında tek kriter önlisans ve lisans mezuniyetidir. Bakıldığında sadece bu kriter eğitimde kalitesizliğin en büyük örneğidir. Düşünün ki önlisans herhangi bir bölümü okuyan bir kişi fizik, matematik, türkçe derslerine giriyor veya arapça öğretmeni kimya dersine giriyor. Bunlar malesef gerçek. Ayrıca liyakatten bahsecen MEB nasıl oluyorda mülakatta öğretmen olarak yeterli görmediği ve elediği öğretmenleri ücretli öğretmen olarak çalışmasına izin verebiliyor. Büyük bir tezat değil midir?
Birçok okulda kadrolu/sözleşmeli öğretmenden çok ücretli öğretmenler çalıştırılmakta, MEB atama yapmamak için çaba sarf etmektedir

Mülakat sorunu:
Öğretmenler 4 yıl okuduktan sonra KPSS (Genel kültür-yetenek/Eğitim Bilimleri/Öğretmenlik Alan bilgisi) sınavlarına girmekte ve yüksek puan alarak kendini kanıtlamışlardır. Fakat sözde öğretmenlik yeterliliği ölçüleceği söylenen mülakatlarda yaklaşık 10dk içinde 2 soru yöneltilerek verilen cevaplardan çıkarım yapılıp puanlama yoluna gidiliyor.Bu şekilde verilen puanlarla sıralamalarımız ve puanlarımız yer değiştirmektedir. 1 puan aralığına bile onlarca yüzlerce kişinin girdiğini düşünürsek ve adayların bir kısmının öne geçmesi bir kısmının da geriye düşmesi göz önünde bulundurursak bu haksız, adaletsiz bir uygulama olduğunu gösterir. Bunun örneklerini gördük daha önce, atanması gereken sıralamada olan kişiler mülakat ile geri plana düşerek atanamamışlardır. Zaten senelerce okuyup ve birde üzerine KPSS sınavlarından yüksek puan alan kişiler maddi/manevi ve zaman kayıplarını yaşadıktan sonra onları bir de subjektif olan ve geçerliliği olmayan bir mülakat sınavına sokmak eğitime, öğretmenlere vurulan en büyük darbedir.
Eğer ki mülakat ile terör örgütleri mensuplarının kuruma yerleşmesinin engellenmesi amaçlanıyorsa bunun için zaten güvenlik soruşturması yapılmaktadır. Ayrıca yaklaşık 10dk süren ve 2 soru sorulan bir mülakatla bu amaca ulaşmak imkansızdır.

Bugün servet imzanı bekliyor!

servet baycan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MÜLAKATSIZ, Adaletli Kontenjan Dağılımı ile Atama Olsun ve Ücretli Öğretmenlik Kaldırılsın». servet ve imza atan diğer 631 kişiye katıl.