Müftülük için tahliye edilecek olan ata yadigarı botanik bahçemizi kurtaralım

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.

17 dönümlük bir araziye sahip olan, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne bağlı İstanbul’daki tek ve ilk Ata yadigarı botanik bahçe İstanbul müftülüğüne tahsis edilmek üzere tahliye ediliyor.

Bugün İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde, ağaç, çalı, otsu, tropik ve subtropik yaklaşık 5000 adet bitki bulunur. Bahçe, bitki çeşitliliği ve Türkiye’nin en eski botanik bahçesi unvanı ile gerek yurt içi gerekse yurt dışında (400 botanik bahçesi ile tohum alış-verişi yapmaktadır) tanınan, saygın bir konuma sahiptir. Bahçe ve seralar her yıl 1000′den fazla Biyoloji lisans öğrencisinin eğitim ve öğretimine katkıda bulunurken belirli günlerde de ilköğretim öğrencilerine, İstanbul ve yakın çevresinde yaşayan insanlara ve yabancı konuklara, bitki dünyasından ilginç örnekler sunmaktadır.

Bu bahçenin tahliye edilmesi demek binlerce tür bitki ve çiçeğin ölmesi demek. Müftülük her yere taşınabilir ama Ata yadigarı botanik bahçe yok olmasın.

Lütfen siz de destek olun.

Bugün sevda imzanı bekliyor!

sevda becerik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Müftülük için tahliye edilecek olan ata yadigarı botanik bahçemizi kurtaralım». sevda ve imza atan diğer 38.602 kişiye katıl.