0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Olcayto'nun hayatını annesinden dinleyin ve Olcayto gibi mağdurlar hayata bağlayın. Sadece 1 dakikanızı ayırmanızı ve kampanyayı imzalamanızı istiyoruz.
Şimdi lütfen, çevrenizde MS, ALS, EPİLEPSİ, MUHTELİF SONRADAN GELİŞEN KAS HASTALIKLARI; OTİZM hastalıklarına sahip olanlar var ise ulaşın ve uyarın.

Öykümüz oğlum Olcayto 7 yaşındayken başladı, bir gün sabaha karşı inanılmaz bir ateş ve kusma ile uyandık, tamamen balgam kusuyordu hastaneye gittik, çocuğun penis ucunda bir kızarıklık ve iltihap vardı, 10 gün kadar antibiyotik tedavisi yapıldı idrar yolları enfeksiyonu ve sinüzit tanısı konuldu, tedavi süresince de günlerce ateşle çok ciddi mücadele verdik ve iyileşti.

Hastalıktan 10 gün kadar sonra 26 ağustos 2004 Pazar günü öğleden sonra 1 saat 17 dakika süren bir nöbet geçirdi Dokuz Eylül Tıp fakültesi acilinde başlayan epilepsi öykümüz Ege üniversitesinde 12 yıl boyunca devam etti Olcayto’nun sinir tabakasının yani MİYELİN tabakasının tam grileşmediğini ve bu yüzden nöbet geçirdiğini bu hastalığın zor olduğunu, yolumuzun uzun olduğunu ama geçebileceğini söylediler.

Bu 12 yıl boyunca sayısız büyük nöbet geçirdi hayatımızın neredeyse tamamı hastane acil servislerinde geçti. Bu sırada çocuğum bazı melekelerini yitirdi, öğrendiklerini unutmaya başladı, okulunda öğretmenleri ve arkadaşları tarafından dışlandı hatta taciz ve şiddet gördü. Hem biz hem çocuğum bunlarla mücadele ederken çok ama çok acı çektik.

Hastalıkla baş etme ve yitirdiğimiz melekelerimizi geri kazanma yolunda maddi olarak anormal derecelerde zahmet çektik, varımızı yoğumuzu sattık, borçlandık hayatlarımızı devletin verdi dairelerine rehin bıraktık, çocuğumuz belki iyileşir diye yine şahsına münhasır bir meşhur nörolog tavsiyesi ile beynine pil taktırdık ve bu nörolog bir süre sonra artık ben pil hastalarına bakmaktan vazgeçtim hastanedeki tüm pil hastası çocuklar gidin kendinize başka bir doktor bulun dedi.

Şimdi bu ulvi kişilik özel muayenehanesinde gayet keyifli günler geçiriyor bizler de biten pilimizi değiştirecek yada takibini yapacak yer arıyoruz. Geçen hafta devletin hastanesinde bu durumu konuştuğum doktor, devletin yine başka bir hastanesinden doktorla konuşurken karşı tarafın sorduğu soru üzerine hasta yakınının durumu iyi görünüyor size yönlendireyim pilini siz değiştirin sorun olmaz dedi ve gaf yaptığını anlayınca da siz çok iyi bir aileye benziyorsunuz onun için öyle söyledim dedi, ben de ne kadar zarifsiz dedim ve oda çok mutlu oldu hatta zarif olduğuna da inandı

Peki şimdi ne oldu da ben bunları yazıyorum,,,

Ne olmadı ki, iki yıl önce Olcaytonun ani kalp çarpıntıları ve tansiyon yüksekliği başladı ve kan tahlilinde de enfarktüs görüldü gelin görün ki ileri kalp tetkikinde kalp hastalığı çıkmıyordu bir yıl kadar önce de Olcayto’nun bacak ve eklem ağrıları başladı, kollarında ağrı ve güç kaybı başladı ve yine bize epilepsiye ve kullandığı ilaçlara bağlı olduğu söylendi konuyla alakalı çok ünlü bir profesör spastik olduğunu ve nöroloğunun çok iyi arkadaşı olmasına rağmen nasıl da fark etmediğini söyledi bunun üzerine spasti ile ilgili bir yığın doktora gittik ve spastik olmadığını epilepsiye bağlı ağrılar olduğunu söylediler. Ve tabii nöbetler nöbetler nöbetler,,,,şimdi bir biyokimya uzmanı hayatımızı değiştirdi dediki, LYME diye bir bakteri var dünyada ve 60 milyon hasta var, tüm gelişmiş ülkelerde bu bakteriyle alakalı anormal bir savaş var amaaaaa

AMA Türkiye’de kabul edilmiyor ve LYME denildiğinde de hekimler bucak bucak kaçıyor bu bakteri 350 tane hastalığı taklit ediyor ve sonunda hastayı öldürüyor.

Bu bakteri ilk önce vücuda girdiğinde hastanın sinir sistemine saldırıyor, MİYELİN tabakası dedim ya orayı kemiriyor hastada nörolojik bozukluklar yapıyor eğer hastanın metabolizması güçlü ise daha hafif zararkar veriyor depresyon, kişilik sapmaları, davranış bozuklukları gibi,,,
Ama eğer hasta küçük ve veya bağışıklık sistemi gelişmemişse ağır nörolojik hastalıklara sebep oluyor, MS,DEMANS,ALS,KAS HASTALIKLARI KALP YETMEZLİĞİ, BEYİN FELCİ, OTİZM, KARACİĞER FONKSİYON BOZUKLUKLARI GÖRME KAYBI VS.

Şimdi benim oğlumun kanında ilk tahlilde bu bakteri çıktı yani 12 yıldır epilepsi diye diye koşuşturmalarımızın nedeni LYME mış. Bu hastalığın en temel tedavisi ciddi antibiyotik tedavisi yani bu kadar basit,,,, ama erken tanı olursa yani tüm dünya ABD, Avrupa, gibi gelişmiş ülkeler bunu böylece çözüyorlar ha bir de biraz diyet yapmak lazımmış.Söylenen diyeti ben bilmeden yıllardır çocuğuma uyguladığım için Olcayto yaşamış zaten,,, ama şimdi kalbi, karaciğeri, beyni bu bakteriyle yaşıyor ve tedavisinin nasıl ve nerede yapılacağını bilmiyoruz çünkü bu ülkede bunun yerleşik bir tedavi protokolü yok…. Geçtiğimiz haftalarda CHP İzmir milletvekili Sn Murat BAKAN bu hastalıkla alakalı ( yine bir arkadaşının yakının LYME dan ölmesi üzerine) meclise bir önerge vermiş ve görüşülmesi uygun bulunmuş ama ne zaman görüşülür bilmiyoruz.Şimdi ben yine satıp savıp çocuğumu neresi olursa olsun tedavi ettirmeye götüreceğim tabii ki de ya başkaları, başka çocuklar ve gençler ne yapacak,,,
Benim canım çok yandı sizin yanmasın istedim.

Bugün Ilayda imzanı bekliyor!

Ilayda Helvaci bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «LYME hastalığının tedavisi Türkiye'de kabul edilsin. Olcayto gibiler tedavi olabilsin.». Ilayda ve imza atan diğer 5.772 kişiye katıl.