Liselere Yerel Yerleştirmede 80-100 Puan Haksızlığının Giderilmesi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Aynı kayıt alanında olan iki öğrenci ilk tercihini A okuluna yapıyor. Her ikisi de aynı okulda 8 dönem okumuş. Birinin OBP(ortaokul başarı puanı) 82 diğerinin 99, devamsızlıkları yok OBP 99 olan öğrenci ocak ayında doğmuş, OBP 82 olan öğrenci Haziranda doğmuş. Yukarıdaki varsayıma göre A okuluna yerleştirme önceliği hangisindedir? Maalesef 99 olan değil.

Adrese Dayalı Yerleştirmede ilk 5 kriterde herhangi bir sıralama yapılmamaktadır. Sadece öncelikli olanlar belirlenmektedir. Sıralama sadece son kriter olan YAŞI küçük olan önceliklidir maddesinde vardır.

ÖRNEĞIN; X kayıt bölgesindeki 2000 öğrenciden 1500 tanesi aynı kayıt bölgesinde 8 dönem okumuş olsun.

1000 tanesi en başarılı görülen Anadolu Lisesini İlk tercihine yazsın.

Okul başarı puanı 80-100 arası olan 700 öğrenci olsun ve devamsızlığı 0-5 gün arasında olan 600 öğrenci olsun.

Bu 600 öğrenci arasından 120 Kişilik kontenjanı olan Anadolu Lisesine kimlerin yerleşeceği YAŞI küçük olanlar arasından sıralamayla belirleniyor.

Yani öğrenciler okul başarı puanlarına göre sıralanmıyor.

EVET DURUM TAM OLARAK BU...

80-100 çok geniş bir aralık. Bizim talebimiz bu aralıktaki puanların Eşit kabul edilmemesi ve Başarı Puanının Yüksek Olandan Düşük Olana göre sıralanması. Aksi takdirde yüksek puanı olmasına rağmen yaşı ay olarak hatta gün olarak daha büyük olan öğrencilere büyük haksızlık yapılmış olacak.

Bugün İsmail imzanı bekliyor!

İsmail ÖZDEMİR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Liselere Yerel Yerleştirmede 80-100 Puan Haksızlığının Giderilmesi». İsmail ve imza atan diğer 589 kişiye katıl.