Lise öğrencileri için devamsızlık hakkı yeterli düzeye getirilsin, arttırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Lise öğrencileri büyük bir yarış içerisindeler ve bu yarış gelecekleri için hayati bir önem taşıyor. Bu süreçte öğrenciler okulu ne kadar severse ve öğrenmeye ne kadar istekli olurlarsa o kadar başarılı olurlar ve bir o kadar da yetenekli nesillerin gelişmesine katkıda bulunurlar. Fakat bir süre önce önemli değişikliklere uğrayan devamsızlık yönetmeliği ile birlikte açık kaynaklarda belirtildiği üzere lise öğrencilerinin SINIFTA KALMA ORANLARI ARTMIŞ VE BAŞARI ORANLARI BELLİ ÖLÇÜDE DÜŞMÜŞTÜR. Tanınan devamsızlık "hakkı" lise öğrencileri için yeterli değildir ve öğrencileri sosyal ve psikolojik açıdan kötü olarak etkilemektedir. Derslerde başarılı olan öğrenciler dahi elinden büyük bir kısmı alınmış devamsızlık hakkı ile boğuşmakta ve ders başarısı düşmektedir. Büyük bir yük ve sorumluluk altında olan lise öğrencilerine gittikçe daha zor engeller koymak öğrencilerin okuldan ve eğitimden soğumasına sebebiyet vermektedir. Devamsızlık hakkının özürsüz 20 ila 25, özürlü ise 25 ila 35 olması yeterli olmakla birlikte, eğitimde devamlılık zorunluluğu zarar görmeyecek ve öğrencilere yeterli ferahlık tanınmış olacaktır. Devamsızlık hakkının yeterli olması öğrencinin üzerindeki stresi azaltacak, devamsızlık süresine değil kaçırdığı dersin telafisine odaklanmasına olanak sağlayacaktır. Bu da öğrencilerimizin başarısını yüksek ölçüde arttıracaktır. Lütfen öğrencilerimize yük, engel ve stres kaynağı olmak yerine destek, yardımcı ve hallerinden anlayan birimler haline gelmeye çalışalım. Dersleri başarıyla geçen öğrencilerin devamsızlık derdi azalsın ve sınavlarına odaklanabilsinler, zira okula bir süre gelemediği halde eksiğini tamamlayabilmiş, dersine çalışabilmiş ve başarılı olmuş bir öğrenci devamsızlığını yeterince telafi etmiş sayılabilir. Üstüne yük eklemek akıl kârı olmamakla birlikte öğrencinin hevesini kırmaktan başka işe yaramamaktadır. Her insan gibi öğrencilerin de özel durumları bulunmaktadir ve her insan gibi öğrencilerin de dinlenmeye hakkı vardır. Verilen devamsızlık hakkı kesinlikle YETERSİZDİR.

Gereğini arz ederim.

Bugün Fikret imzanı bekliyor!

Fikret Azamcan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Lise öğrencileri için devamsızlık hakkı yeterli düzeye getirilsin, arttırılsın!». Fikret ve imza atan diğer 41 kişiye katıl.