Kampanya Kapatıldı

LİSANS MEZUNLARININ MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN

Bu kampanya 2.557 destekçiye ulaştı

Sayın İlgililer;

Polis Meslek Eğitim Merkezleri; eğitim kalitesini yükseltmek ve 21.yüzyılda kaliteli polis memuru yetişmesini sağlamak, çağın gereklerine uymak nedeniyle  lisans mezunlarına yönelik kurulmuş bir eğitim kurumudur.

Bu gerekçelerle kurulan bir kuruma önlisans mezunu dahil edilmesi lisans mezunlarının mağduriyetine sebep olmaktadır.

Polis Meslek Eğitim Merkezlerindeki kontenjan açığını ve polis memuru açığını kapatmak için lisans mezunlarının yaş şartının esnetilmesi gerekmektedir.Bildiğiniz üzere uzman erbaşlık alımlarında yaş şartı esnetilmiştir.Önlisanslılara kontenjan açılmış ve bir sürü kesime haklar verilirken 2-3 yıldan beridir yaş esnetilmesi konusunda gerekli resmi mercilere başvuran lisans mezunlarının sesini kimse duymamış veya duymak istememiştir.

Pomem polis memuru ve  alımlarına başvurunun daha çok gelmesi için lisans mezunu polis aday adaylarının yaş şartı konusunda esnetilmeye gidilmesi gerekmektedir.Bugüne kadar fetö ve şer odakları tarafından sınavlarda hakkı yenen bu lisans mezunu polis aday adaylarının sesine kulak verilmesini talep etmekteyiz.

Bugün gelişmiş ülkelere baktığımızda polis alım sistemi ülkemizdekinden daha modern bir yapıdadır.Yaş konusunda esneklik tanınmaktadır.Eğitim kalitesi yüksek orandadır.Bu bakımla lisans mezunu polis memuru yetiştirmeye yönelik olan bir kurumun kalitesini düşürmek devlet politikasına ve eşitliğe ters olduğunu düşünmekteyiz.

Bugün bir önlisans mezunu her memurluğa başvurabilirken,bir lisans mezununun önlisans mezunu kadar önü açık değildir.Hem yaş bakımından hem diğer bakımdan.

Devlet büyüklerimizden talebimiz lisans mezunlarının talebine kulak vermeleridir.Unutmayın bugün kim vatandaşının yanındaysa yarın bu vatandaşlarda onları hayırla yad edecek,minnettar kalacaktır.

PMYO önlisans ve lise mezunlarına yönelik bir polis okuludur.POMEM ise lisans mezunlarına yönelik bir polis okuludur.Lisans ile bir önlisans bir tutulması anayasanın eşitlik ilkesine ve bu gençlerin 4 yıl verdiği emeğe ihanettir ve terstir.

Eğer başvuru ücreti için bu uygulama yapıldıysa başvuru ücreti olarak lisans mezunu olarak iki katını da vermeye gönülden razıyız.Bizler vatanımız için herşeye razıyız.Yeter ki hakkımız gasp edilmesin.

15 Temmuz gecesi bu vatanı erkeğiyle kadınıyla 30-35 yaşındaki lisans mezunu da savundu.Sadece belirli bir kesime ayrıcalık tanıyıp belirli bir kesimi mağdur etmek vicdana,emeğe ve anayasal ilkelere, devlet politikasına ters olduğunu düşünmekteyiz.

Tabiki vatan sevmenin yaşı ve cinsiyeti mezuniyeti olmaz ama şuan bir savaş durumunda değiliz.Biz lisansı boşuna okumadık.4 sene emek verenle 2 sene emek verenleri bir yarıştırmayı doğru bulmuyoruz.

Sonuç olarak; pomemlere sadece lisans mezunu alınmasını,önlisans mezunlarına PMYO da kontenjan sağlanmasını,pomem yaş şartının 01 ocak itibari esas alınarak maksimum yaş seviyesine çıkarılmasını talep etmekteyiz.

Gereğini arz ederiz.

Bugün Emrah imzanı bekliyor!

Emrah Pomemrah bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «LİSANS MEZUNLARININ MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN». Emrah ve imza atan diğer 2.556 kişiye katıl.