Lisans Hemşireler Olarak Adaletli Kadro Sayısı İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Lisans hemşireler olarak lise eğitimimizden sonra 4 yıl üniversite eğitimi aldık. Bu süreçte maddi-manevi olarak emek harcadık. İnsan hayatının ciddi bir konu olarak ele alınması gerekmektedir. Daha kaliteli bir sağlık hizmeti, hatasız tedavi, daha iyi bir hemşirelik bakımı için lisans hemşirelerin atanması ve göreve başlaması şarttır. Bir meslekte yükseköğretim dururken ortaöğretimden fazlaca alım yapılması doğru değildir. Yayınlanan ÖSYM Tercih kılavuzuna göre Sağlık Bakanlığına 2019 yılının ilk atamasında 1835 ortaöğretim mezunu hemşire ataması yapılacak. Şayet bu iddia doğru ise her yıl 15 bin mezun veren lisans hemşirelik bölümüne haksızlık olmuştur. Gerek üniversite okumanın önemi gerekse de AB uyum yasasının lisans eğitimine verdiği değer göz ardı edilmemelidir. Yaptığı tedavinin etki mekanizmasını bilmeyen hemşireler istemiyoruz. Ortaöğretim mezunlarının da üniversite düzeyinde hemşirelik eğitimi almaları doğru olandır. Hakkaniyetli bir alım yapılmasını istiyoruz. Lisans hemşirelerin kadro sayısından kısıp ortaöğretim mezunlarının kadro sayısını arttırmak hakkaniyetli olmamıştır. Unutulmamalıdır ki çocuk yaşta hemşirelik eğitimi almak hem eğitimi alan kişiye hem de hastalara zarar verir. Bu nedenler ve sayamadığım daha birçok nedenden dolayı lisans hemşirelerin alım sayısı arttırılmalıdır.

Saygılarımızla.