LGS sınav süresi uzatılsın, 3 yanlış 1 doğruyu götürmesin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Bildiğiniz üzere LGS sınavında soru başına 1,5 dk süre veriliyor. Sınav iki ayrı oturum şeklinde yapılacağı için çocuklar bu süreyi nasıl kullanacağına kendileri karar veremeyecek. Yani sözelden kalan zamanı sayısalda değerlendirme şansları olmayacak. Sözelde 20 dk süre kalsa bile bu süre hiçbir işlerine yaramayacak. Ya boş boş oturacaklar ya da erken çıkacaklar.

Teog sınavında bile standart soru şekline rağmen oldukça yeterli süre verilirken, soruların zor olacağı açıklanan bu yılki sınavda bu süre kısıtlamasını anlamak mümkün değil. Deneme sınavlarında örneklerini gördüğümüz karışık, uzun metinli ve zor çözümlü bu soruları okumak, anlamak, çözmek ve hatasız bir şekilde kodlamak bu süreler içinde mümkün görünmüyor.

Üstelik 3 yanlışın 1 doğruyu götürmesi de çocuklarımız üzerinde ekstra baskı oluşturmaktadır. Çocuklar zaman baskısı nedeniyle soruları dikkatsizce okumakta ve bildikleri soruları dahi çözemeyecek duruma gelmektedir. Bu zorlukta bir sınavda verilen sürenin yaşlarına uygun olarak artırılmasını ve yanlış cevapların doğru cevapları götürmemesini talep ediyoruz.

Ayrıca sınavın sayısal ve sözel olarak ayrılması da dikkat açısından sıkıntı yaratacaktır.

Çocuklarımızın stresten ve kaygıdan uzak, sadece bilgilerinin ölçüleceği, rahat bir ortamda ve uygun sürelerde sınava girmesi onların ruh sağlıkları için de elzemdir.

Saygılarımla arz ederim

Bugün Mercan imzanı bekliyor!

Mercan Özkan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «LGS sınav süresi uzatılsın, 3 yanlış 1 doğruyu götürmesin.». Mercan ve imza atan diğer 2.232 kişiye katıl.