Kampanya Kapatıldı

LGS 2019 MÜFREDAT DIŞI FEN SORUSU İPTAL EDİLMELİDİR

Bu kampanya 181 destekçiye ulaştı

01.06.2019 tarihinde yapılan LGS Fen Bilimleri Testi A kitapçığı 12.soru elektroskobun çalışma prensibi üzerine kurulmuştur. Ancak MEB kazanım listesinde elektroskobun çalışma prensibine girilmez ifadesi ile konu sınırlandırılmış ama sınavda soru olarak sorulmuştur. MEB internet sayfasında yer alan kitapta da kazanımlar kısmında Elektroskopun yük ölçümünde kullanıldığı belirtilir, çalışma prensibine girilmez denilmektedir.(s53)

Eğitimde fırsat eşitliği gereği sınavlarda öğrencinin muhakeme yaparak doğru sonuca ulaşmasını sağlayacak temel bilginin tüm öğrenciler tarafından ulaşılabilir olması gerekmektedir. MEB kitabında elektroskopun tanımı verilmiş, Elektroskopu oluşturan parçalar tanımlanmış ancak kazanımlara paralel olarak elektroskopun çalışma prensibi anlatılmamıştır. Okullarda MEB kazanımlarına paralel olarak ders anlatılan öğrencilerin bu soruyu hangi bilgiyi kullanarak muhakeme etmesi beklenebilir.

MEB her açıklamasında kazanım vurgusu yaparken sınavda kazanım dışı soru sorması manidar olmuştur. Ayrıca öğrencilere, velilere ve en önemlisi öğretmenlere sürekli ek kaynak aldırılmaması gerekliliği vurgulanmıştır.

Yukarıda izaha çalışılan gerekçeler doğrultusunda MEB kazanımları ile çelişen, eğitimde fırsat eşitliğini ihlal eden, bu sebeple tartışmalara ve itirazlara neden olan 2019 LGS Fen Bilimleri A kitapçığı 12.soruyu iptal edilmelidir.

Bugün Banu imzanı bekliyor!

Banu Kapici bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «LGS 2019 MÜFREDAT DIŞI FEN SORUSU İPTAL EDİLMELİDİR. LGS 2019». Banu ve imza atan diğer 180 kişiye katıl.