LGMD kas hastalarına da kök hücre tedavisi çalışmaları başlatılsın istiyoruz. Destek Ver..

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Türkiyede kök hücre tedavisi ileri yol katetti. Duchenne Musküler Distrofi (DMD) için çeşitli tedavi denemeleri başlatıldı. Aynı çalışmaların Limb-Girdle müsküler distrofi (LGMD) içinde başlatılmasını istiyoruz. Türkiyede çok sayıda LGMD kas hastası bulunuyor. Geri dönüşümü mümkün olmayan bu sinsi hastalığın, hastalarını ölümcül noktaya getirmeden tedavi denemelerine alınmasını istiyoruz.

Inanıyoruz ki LGMD hastaları kök hücre çalışmalarına daha erken cevap verecektir, zira vücut kas kütlesi ne kadar fazla ise iyileşme süreci de o kadar kısa olur. Bu durum göz önünde bulundurularak bir çok LGMD hastalarını tekerlekli sandalyeye mahkûm olmadan tedavi çalışmalarına alınmasını ilgili makamlar dan çok acil olarak talep ediyoruz.

LGMD kas hastalığı nedir?

Başlıca ve öncelikle kalça ve omuz kavşağı kaslarının tutulumu ile seyreden kas distrofileridir. Sürecin çok ilerlemesi ile diğer iskelet kaslarına da yayılırlar. Hastalıkta en çok etkilenen kaslar, bedene yakın olanlar (proksimal kaslar) özellikle omuz, üst kol ve alt karın kaslarıdır. Bu hastalığın her biri farklı bir gendeki değişimden kaynaklanan yirmiden fazla farklı türü var. LGMD’nin farklı türleri hastalığın şiddeti, etkilediği kaslar ve kalıtılma şekli açısından farklılık gösteriyor. Bazı türler birkaç yıl içinde yürüme yeteneğinin kaybına, solunum ve kalp yetmezliğine ve ciddi hasarlara yol açarken, diğer bazı türler yıllar içinde çok yavaş seyrediyor ve önemli bir hasara yol açmıyor. Bu yüzden, LGMD tanısı konan her hastanın yaşayacağı süreç birbirinden farklı oluyor.

İnanıyoruz ki, elbet bir gün tüm genetik hastalıklar dünya üzerinden silinmiş olacak.

Lütfen sizde imza kampanyamıza destek olun.. Varlığınıza teşekkür ederiz. Sağlıcakla kalın.

Bugün Nurdan imzanı bekliyor!

Nurdan Çavgalar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «LGMD kas hastalarına da kök hücre tedavisi çalışmaları başlatılsın istiyoruz. Destek Ver.». Nurdan ve imza atan diğer 171 kişiye katıl.