Legislar Assetjament Sexual Segon Ordre a València per a superar la violència masclista

Legislar Assetjament Sexual Segon Ordre a València per a superar la violència masclista

3197 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 5000!
Creada
Dirigida a
Govern valencià

Por qué es importante esta petición

Sol·licitem al Govern Valencià, que propose que es legisle l'Assetjament Sexual de Segon Ordre. Catalunya ho ha fet ja..

L'assetjament sexual de segon ordre és el que pateixen els qui fan costat a les víctimes de la violència de gènere. La revista científica top de violència de gènere, Violence Against Women, ha publicat un article sobre aquest tema, del primer científic del món en el rànquing Google Scholar en la categoria de Gender Violence.

Atés que la majoria dels programes actuals se centren en promoure la intervenció dels testimonis o espectadors, perquè tinguen èxit i erradicar la violència masclista és necessari legislar també contra l'assetjament de segon ordre.

Catalunya ho ha legislat per primera vegada a nivell mundial, ha incorporat la violència de segon ordre en la modificació de la llei 5/2008 de Violència de gènere. En el seu article Art. 4.2. (g) defineixen com a violència de segon ordre la violència física o psicològica, les represàlies, les humiliacions i la persecució exercides contra les persones que fan costat a les víctimes de violència masclista. Inclou els actes que impedeixen la prevenció, la detecció, l'atenció i la recuperació de les dones en situació de violència masclista.

Demanem que es faça també en el nostre territori.

Per això, cridem a persones i institucions com, centres educatius, universitats, entitats socials, ONGs, ajuntaments, associacions, etc a signar aquesta petició en pro d'un avanç en justícia social..

3197 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 5000!