Lacoste 99TL'ye maske SATAMAZ!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Lacoste ve tarafına umut ali kal bu kampanyayı başlattı

Akşam internetten maske siparişi vermek için maske fiyatlarına bakarken gözüme bir reklam çarptı. LACOSTE MASKE 99TL! Önce şaka olduğunu düşündüm fakat linke tıklayınca karşımda açılan site resmen Lacoste(www.lacoste.com.tr) idi ve “LACOSTE PAMUKLU YIKANABİLİR BEYAZ MASKE” yazıp yanına utanmadan 99TL koymuşlardı. Arkadaşlar, asgari maaşın 2 bin 324 lira 70 kuruş olduğu ve maske takma zorunluluğu olan bir ülkede, 1 maske nasıl 99 TL’ye satışa konulabilir? Ya bu ZORUNLU İHTİYAÇ!! DE-Lİ-Rİ-CEM!!

Coronadan ölmeden önce Lacoste maske giyerek hava atmayı planlıyoruz da benim mi haberim yok? Nedir ya bunun mantığı? Hatırlarmısınız, ilk başlarda cerrahi maskelerin fiyatı arttığında ortalık karışmıştı, sonrasında önce bedava dağıtılacak denilip, ardından da maksimum 1 TL olarak satılacak denilmedi mi? Cerrahi maskeden daha adi bir yapıya sahip hiçbir tıbbi geçerliliği olmayan bir maske nasıl oluyor da 99 TL’ye satışa konulabiliyor? Bakın tekrar ediyorum, bugün 99TL’ye satılan şey tişört değil..don değil..çorap değil..MASKE!

Hani tüm dünyada 10 MİLYON‘dan fazla insana bulaştığı tespit edilen, 500.000'den fazla insanın canını alan, her geçen gün daha kötüye giden COVID-19 olayı var ya; işte onun bulaşmasını engellemek için kullanılması zorunlu kılınan maskeden bahsediyorum. Üzerine timsah koymuş 99TL’ye satıyorlar diyorum? ALOO??

Hani virüsün ilk günlerinde evlerde karantinadayken oturup düşünme fırsatı bulduk ya, hani bi aydınlanma yaşamıştık, artık kapitalist düzen falan değişecekti ya, hep beraber karar almıştık ortalık bi düzelsin bir daha eskisi gibi yaşamak yok, dikkat edeceğiz, çevreyi koruyacağız, aşırı tüketmeyeceğiz fln diyorduk HATIRLARDIK MI? Eee!! Hatırladıysak, bu ne peki? Niye kimse ses çıkarmıyor kardeşim?

Utanmadan bir de yıkayarak 20 kere kullanabilirsiniz demişler, ulan her kullanım için 1 TL deseydiniz de bari maksimum 20 TL’den satsaydınız be utanmazlar!! Ne olurdu, herkes Lacoste mu giyerdi? Marka algınız mı zedelenirdi? Zenginler rahatsız mı olurdu? Eyy T.C. Ticaret Bakanlığı, fahiş maske fiyatlarını engellemek istemiyor muyduk? Bu ülkenin markası LC Waikiki yıkanabilir maskeleri 4.99 TL’ye satarken,Lacoste’un insanlarla dalga geçer gibi 99 TL’ye maske satmasına söylecek bir sözünüz yok mu?

Hadi devasa marka diye yetkililer ses çıkarmıyor diyelim, eyy memleketin aklı başında insanları, bu saçmalığa verecek bir cevabınız yok mu? Her şeyi geçtim(geçmedim de, geçtim diyeylim), 1 tişörtüne 500 TL fiyat biçip %100'lerin üzerinde kar yapan marka, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra tüm dünyanın yaşadığı en zor günlerde, SAĞLIĞINIZ İÇİN KULLANMANIZ ZORUNLU OLAN BİR ŞEYİ NASIL 99 TL’YE SATABİLİYOR? NASIL??

Ben bireysel olarak, üstüme düşeni yapmak istiyorum. Bu durumu görür görmez yüksek tondan yazarak sizlerin ve ilgillerin dikkatini çekmeye çalıştım, bakın aşağıda da CHANGE.ORG’dan kampanyamı başlattım. Hani bir şeyleri değiştirecektik? Gelin şu saçmalığa son vererek başlamış olalım. Öyle güçlü bir ses çıksın ki, ne zaman biteceği belli bile olmayan şu süreçte başka hiçbir marka bizimle alay edecek bir pazarlama taktiği işleyemesin..

Ayrıca, şehirler arası seyahat yasağı kalktığında fiyatlar uçmasın, herkes temel ihtiyacı olan sehayat etmek özgürlüğünü gerçekleştirebilsin diye otobüs bileti fiyatlarına tavan fiyat zorunluluğu konulmadı mı? Maske takmak temel ihtiyaç değil mi? Peki bu kendini bilmezler nasıl 99 TL’ye maske satabiliyor?

Ha bu arada, Haziran ayında #onurhaftası’na destek veren tüm markalar Twitter’da teker teker boykot edildi, gelin azıcık samimi olun da insanların cinsel tercihlerine saygı duyan markaları değil sizin aklınızla alay eden markaları boykot edin!

Not: Lacoste, maskenin satıldığı sayfada açıklama kısmına “Her maskenin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı sağlık organizasyonları yararına oluşturulan fonlarda değerlendirilecektir.” yazmış. Bu “bir kısmı” olayı ne güzel kafaymış ya, hangi kısmı canım?%1'lik de bir kısım, %99'da..Açıklanasa :)

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.