La prevenció d'incendis a Montserrat amenaçada per l'activitat turística al Monestir

La prevenció d'incendis a Montserrat amenaçada per l'activitat turística al Monestir

Creada
15 de julio de 2022
Firmas: 346Próximo objetivo: 500
Apoyar ahora

Por qué es importante esta petición

Iniciada por Mateu Maglia

Amb l'activació del pla Alfa 3 per alt risc d'incendi forestal a les comarques de l'Anoia, el Bages i el Baix Llobregat és obligatori tancar tots els accessos al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat i, en conseqüència, es restringeixen totes les activitats esportives i de lleure dins el parc.

Tot i això, les carreteres la BP-1103 i BP-1121 i el transport públic com el Cremallera i l'Aeri, que donen accés al Monestir de Montserrat, continuen obertes i en ple funcionament, donant accés a centenars de turistes i visitants dins la zona de Reserva Natural Parcial. La circulació de vehicles a motor a escassos centímetres de la vegetació pot ser motiu més que suficient per a iniciar un incendi amb les condicions actuals, fent possible fins i tot el llançament de burilles.

Hem d'entendre que l'activitat turística al Monestir i el seu enorme interès econòmic passen per sobre dels valors ecològics i de conservació del Parc Natural?

Si haguéssim de lamentar un incendi a Montserrat, devastador de segur per l'estat de sequera, qui en seria el responsable?

Apoyar ahora
Firmas: 346Próximo objetivo: 500
Apoyar ahora