Petition Closed

Låt Handikappade men LYCKLIGA & PIGGA Måns leva!!

This petition had 3,521 supporters


Måns hittades ute tillsammans med 2 syskon.
Måns bodde sina första veckor hos mor och dotter i Ängelholm. De har tagit hand om de 3 syskonen och skött om dem med allt vad det innebär. Måns är lite speciell. Inte bara övergiven liten kille. Han har även något som kallas "swimmers leg syndrome".
Det kommer av att han legat klämd inne i mammamagen. Han behöver extra stöd och kärlek för att få upp musklerna i benen.

Efter ett tag bestämmer sig Li Johnsson i Sundsvall att ta hand om Måns och ger honom all kärlek, träning, massage som hon bara kan!

Måns simmar med bakbenen när han tar sig fram.
 
Det bor ett stort lejon i denna lilla kropp
 
Måndagen 30/1-2017 tar Li Johnsson med Måns till en veterinär.
Eftersom många veterinärer ser avlivning som första bästa, då det gäller handikappade djur, så har hon avvaktat lite med att ta dit honom. (Han har varit till vet när han var några veckor gammal och fick redan då det hotet över sig)
Nu när han gjort såpass bra framsteg tyckte hon att det var dags. Eftersom han fortfarande inte kommit upp på benen så är det nog något mer än bara en klämskada från mammamagen. Detta ville hon höra om vad som kan felas och veta vad som kan göras för honom.

De åkte till veterinären...
Hon berättade om Måns story. Hur han och hans syskon hittades. Att han fick flytta till henne. Hur de trönat och vilka framsteg han gjort.
Allt detta förgäves. De fick sig en käftsmäll som heter duga.

Istället för en undersökning av något som helst slag så fick Li Johnsson 2v på sig att avliva Måns. Sen skulle veterinären anmäla de till jordbruksverket/länsstyrelsen.

Detta pga att man inte får ha ett handikappat djur enligt djurvårdslagen, hade veterinären sagt.

Detta utan att ens undersöka Måns. Inte ett ord om tex röntgen. INGENTING! Endast hot om anmälan om hon inte avlivar honom inom 2v.

Vi har inte gett up!
Li, har varit hos en neurolog på en klinik i Stockholm efter veterinär besöket i Sundsvall.
De säger att det inte finns någon behandling för Måns men om det var upp till denna veterinär hade han fått leva. Hon ansåg att han är välskött, inte har ont, pigg och glad och kan ha ett bra liv!!!Tyvärr är det inte upp till henne att bestämma, utan det är Länsstyrelsen.
Så.....här står vi nu….Länsstyrelsen har varit på besök hos Li Johnsson och ska ta beslut om Måns Liv!?
VI KAN INTE DÖMA EN PIGG KRABAT TILL DÖDEN!! <3 !!
SNÄLLA HJÄLP OSS MED ATT RÄDDA DENNA FINA POJKEN SOM ÄR HUR PIGG OCH LIVLIG SOM HELST PÅ ATT BARA ”LEVA”!!!
Följ honom på
Instagram: manstheswimmer
Facebook: Måns the swimmer
 
VARNING! Ni kan bli beroende av LILLA MÅNS <3 !! 
SNÄLLA, SKRIV UNDER OCH SPRID SÅ MYCKET NI KAN, SÅ VI RÄDDAR DENNA LILLA KRABATEN TILLSAMMANS!!!
 
Stort Tack för hjälpen på förhand! Måns skickar massa kramar och pussar till Er ! <3Today: Özen is counting on you

Özen Dürüst Wallin needs your help with “Länsstyrelsen Sundsvall: Låt Handikappade men LYCKLIGA & PIGGA Måns leva!!”. Join Özen and 3,520 supporters today.