Kampanya Kapatıldı

Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu yemekhane sorunu çözülsün!

Bu kampanya 197 destekçiye ulaştı

Yurda geldiğimden beri(14 eylül 2017) sürekli yemekhane ile ilgili hoş olmayan şeyler yaşıyoruz. hangi saatte, hangi günde olursa olsun sürekli yemek sırası beklemek durumunda kalıyoruz ve bu süre minumum 40 dakika oluyor. Yemekhanede çalışan görevlilere nedenini sorduğumuzda KYK yurtları genelinde sistem yavaş diyorlar. 200 kişinin barındığı bir yurtta sistem yavaşlığı bir kriz olmayabilir ama bizim yurdumuz yaklaşık 3500 kişi ve her seferinde bu kadar beklemek dayanılmaz oluyor. Bununla ilgili KYK_DESTEK isimli twitter hesabına soru sorduğumda ise yurt idarenizle iletişime geçin dönütü aldım. Yani o ona, o ona atıp duruyor. Bunun haricinde kupon kullanımlarımızda sınırlandırma getirdiler. Eskiden yemek yemediğimiz akşamlarda kuponumuzun(akşam yemeği hakkımız) tamamı ile su veya içecek alabilirken şimdi neredeyse her içecekten(su da dahil) bir tane alabiliyoruz. KYK yurtlarında öncelikli olarak ihtiyaç sahibi kişilerin kaldığını düşünürsek bu karar fazlasıyla acımasız. Su gibi temel bir ihtiyaca böyle bir sınırlandırma getirilmesinin nasıl bir açıklaması olabilir ki? Ayrıca yemek fiyatlarındaki artış da inanılmaz fazla. Beslenme yardımımızın arttırıldığı boy boy reklam yapılıyor ama kimse yemek fiyatları artışından bahsetmiyor. 4 liradan aşağı sulu yemek yok. Yemeklere hiç para veremeyecek bir kişinin yurtta hayatta kalabilmesi için beslenme yardımıyla her gün bir su bir çorba ve belki makarna/pilavla beslenmesi gerek. Eğer durum buysa onca yatırımlara rağmen KYK'nın 20 sene önceki halinden ne farkı kalır?

Bugün İlayda imzanı bekliyor!

İlayda Ateş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KYK: Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu yemekhane sorunu çözülsün!». İlayda ve imza atan diğer 196 kişiye katıl.