RAKYAT MALAYSIA MENDESAK SUPAYA CEO, PENASIHAT & MEDIA KWSP LETAK JAWATAN

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Swandy Wenker started this petition to kwsp and

Adalah amat mengecewakan apabila pihak Kewangan Wang Simpanan Pekerja masih berpendirian mengetatkan syarat pengeluaran luar biasa waktu krisis pandemik Covid-19 Ini.

Cadangan awal oleh Datuk Seri Najib Razak (Mantan PM Malaysia) adalah memudahkan seberapa mudah kepada ahli KWSP untuk mengeluarkan wang mereka tetapi sebaliknya pihak KWSP masih bermain tarik tali pada rakyat Malaysia dengan meletakkan syarat syarat yang tak masuk akal.

Pengeluaran ini sepatutnya dapat membantu Malaysia untuk menyuntik ekonomi negara dalam krisis pandemik.

Sepatutnya pihak Kementerian Kewangan dan KWSP kena mengambil kira  bebanan dan tekanan ahli KWSP yang mengharapkan bantuan seberapa segera diluluskan tanpa syarat syarat yang ketat. Ahli KWSP ada pilihan; Hendak keluar atau tidak itu terpulang pada pendirian masing masing. Mereka ada akal dan tanggungjawap..

Setelah di amati pengumuman terbaru dari pihak KWSP; rakyat Malaysia amat berasa kecewa dan bersetuju bersatu buat petition menekan agar CEO, Penasihat dan Pihak Media KWSP melepaskan jawatan mereka dan jawatan tersebut di berikan kepada mereka yang layak mendengar suara rakyat..

0 have signed. Let’s get to 100!