Kurtuluş Parkı halkındır ve her zaman halkın kalmalıdır

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Ankara’daki Kurtuluş Parkı’nın TED Üniversitesi’ne tahsil edileceği iddia ediliyor.

Kurtuluş Parkı çok uzun yıllardır kamuya ait bir alandır.

Zaten hayırsever bir kişi kamu yararına kullanılması için bağışlamıştır bu alanı. Yıllardır yediden yetmişe bu çevrede bulunan ya da yolu buraya düşenler tarafından sabahın ilk ışıklarından akşamın geç saatlerine kadar dinlenme, spor yapma ve eğlenme amacı ile kullanılmaktadır. Yani iddia edildiği gibi az kullanılan bir alan değildir. Durum aslında tam tersidir.

Çocukluğumdan beri herkesin ailecek gittiği, çocukların bisiklete ve patene bindiği  özellikle yazın her kesimden insanın rahatlıkla gidip piknik yaptığı ve tabi ki sporcuların yaz kış spor yaptığı bir yerdir ve arabası olmadığı için başka yere gidemeyenler açısından da ayrıca bir nimettir ve halka aittir.

Bu kadar yüksek oranda halkın faydalandığı önemli bir kamu alanı olan,  şehrin nefes aldığı bu yeşil değerin halkın elinden alınıp bir üniversiteye verilmesi hiçbir şehircilik, belediyecilik ve halkçılık anlayışına uymamaktadır.

Kamusal bir yeşil alanın dar bir grubun kullanımına yönelik hiçbir girişim kabul edilemez.

Bu girişime evet demek yarın Sıhhiye çok katlı otoparkı, Hıfzıssıhha Enstitüsü Alanı, Abdi İpekçi Parkı gibi kamu alanlarının da Ankara halkından çalınmasına doğru gidecek girişimlerin başlamasına evet demektir.

Bu tür girişimler Ankara halkını karşısında bulacaktır.Kurtuluş Parkının halkın parkı olarak kalması için bir imza da sen ver.