STOP NDERTIMI I HEC. TE SKAVICES . STOP MOHIMIT TE TE DREJTAVE TE DIBRANEVE.

STOP NDERTIMI I HEC. TE SKAVICES . STOP MOHIMIT TE TE DREJTAVE TE DIBRANEVE.

14 hanno firmato. Arriviamo a 25.
Lanciata
Petizione diretta a
Kryeministrit të Shqipërisë e

Perché questa petizione è importante

Lanciata da Hajrulla Nikolli

Kundershtimi i ndertimit te hidrocentralit te Skavices nga Shqiptaret ne pergjithesi dhe komuniteti dibran ne veçanti eshte nje e drejte legjitime qe ka te beje me mbrojtjen e te drejtes se mbijeteses te gati 30000 banoreve qe ju mbytet prona , qe ka te beje me humbjen e te drejtes per te mbrojtur pronen e trasheguar , qe ka te beje me humbjen e trashegimise me te rendesishme historike te Shqiperise  qe eshte e lidhur me lufterat e Gjergj Kastriotit Skenderbeut ndaj perandorise Osmane,  te Dibraneve te udhehequr nga Eles Isufi kundra pushtuesve Serb.

Qe ka te beje me mbytjen e trashegimise arkeologjike me vlera historike te koheve te lashta .

Qe ka te beje me demtimin ne ekstrem te faunes mjedisore .

Qe ka te beje me mbytjen e mbi 7000 ha toke bujqesore qe nuk justifikohet nga ndertimi i Hec. Te Skavices , kur prodhimi i energjis mund te sigutohet me alternativa te tjera natyrore .

Qe ka te beje me mos garantimin e jeteses apo mbijeteses se familjeve qe shperngulen .

Te gjitha keto jane arsye mese te mjaftueshme qe dibranet ta kundershtojne me force ndertimin e Skavices.

 

14 hanno firmato. Arriviamo a 25.