Kreş ve Ana Okullarında Kamera Sistemi Geri Getirilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Konu ile ilgili BİMER e yazdık kendileri yapacakları birşey olmadığını imza toplayıp bakanlığa gidin dediler.Bende 3 yaşında bir kız çocuğu annesi olarak sesimi buradan duyurmaya karar verdim.

Aile ve sosyal politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitime bağlı özel Kreş ve ana okullarında sınıflarda kamera sisteminin zorunlu olması için bir kampanya başlatıyorum.

Aile ve sosyal politikalar bakanlığı tarafından yasak getirilen bu sistem de sadece mutfak koridor ve yatakhanelerde kamera serbest.Lakin çocuğumuzun başına bir şey gelse elimizde bunu kanıtlayacak herhangi bir ispatınız bulunmamaktadır.

Küçücük yavrularımızı emanet ettiğimiz kurumun güvenirliğinden tabi ki şüphemiz yok ama insanoğlu neticede ... okul öncesi eğitim gören çocukların hatta ilk okul da dahil olmak üzere görüntü ve ses kayıtlarının olması gerekmektedir.

Kendisini henüz ifade edemeyen koruyamayan bir yavrunun okulda herhangi bir kötü muameleye maruz kaldığında istismar,hakaret ,fiziksel ve sözlü şiddet olduğu zaman bu küçücük çocuk başına geleni nasıl anlatabilir??Kendisini  savunamayacağı gibi başına geleni anlatmak dahi istemez kaldı ki anlatamaz.

Son zamanlarda artan çocuk istismarı olaylarının ne kadar sık olduğunun farkındasınız.Üç beş kendini bilmez velinin çocuğumu kamerada göremiyorum başka sandalye oturt veya öğretmenim sizi izledik bugün çok komik tiniz gibi basit söylemleri için koskoca bir güvenlik önlemi heba edilemez.Milli eğitim bakanlığı bu tür sebeplerden dolayı kamera sistemini yasakladığını belirtmiş.

Pire için yorgan yakmaktan farkı yok bu yapılanın.

O veliler bu konuda uyarılsa daha mı iyi olurdu acaba...kurum ve personel güvenliğini veya anne babalardan kaynaklanabilecek müdahaleleri gerekçe göstererek, esasında kontrol ve denetimden kaçınmak maksadıyla çocuklarımızın sağlığı, güvenliği ve her türlü suiistimale karşı korunması için bilim ve tekniğin kazandırdığı nimetleri gözardı etmenin, bu kapsamda sesli ve görüntülü kayıt sisteminin okul öncesi ve ilkokullarda tatbikine ilişkin yasal ve teknik altyapı hazırlamanın engellenmesinin hiçbir mantığı ve haklı olamaz.

Bugün Yeşim imzanı bekliyor!

Yeşim Engin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kreş ve Ana Okullarında Kamera Sistemi Geri Getirilsin. Çocuklarımızın güvenliğini kontrol edebilelim.». Yeşim ve imza atan diğer 771 kişiye katıl.