Kpss Öğrencileri Yurttan çıkarılıyor!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

• Kredi Yurtlar Kurumunun resmi sitesinde yapmış olduğu açıklama dahilinde Kyk'da kalan ve 2018 yılında mezun olan Kpss öğrencilerinin yurtlarda bütünleme sınav tarihlerinin son gününe kadar ancak kalabilecekleri sonrasında yurttan çıkış yapmak zorunda oldukları bilgisi üzerine Kyk'da kalan ve bu yıl Kpss ye giren öğrencilerde ciddi bir stres ortaya çıktı.Üniversitelerini kendi şehirleri dışındaki üniversitelerde okuyan, burada sınav için eğitim kurslarına giden, sınava kısa bir zaman kalmasından dolayı ciddi bir calişma temposunda olan ve bu yüzden zaten stresli olan bu öğrencilerin stresine bir de bu iki ay içerisinde nerede barınacakları srtesi eklenince ortaya üzücü bir tablo cikti.Bu yıl çeşitli sebeplerle ertelenen Kpss tarihini Kyk'nin dikkate alacağini,sınav öncesinde böyle ciddi bir mağduriyeti yıllardır kurumlarinda barinan öğrencilerine yaşatabileceğini tahmin etmeyen Kyk öğrencilerinin büyük bir çoğunluğu Kpss sınav yerlerini bile okudukları illerde seçip orada girmeyi planlarken, eğitim kurslarındaki programlarının ve çalışma düzenlerinin bir anda tepetaklak olmasiyla ciddi bir hayal kırıklığına uğradi.Kısacası su an öğrenciler şu iki aylık süreçte özel yurtlarla yıllik sözleşmeler mi yapsın, toplanip birlikte ev tutup sınav öncesinde yeni bir duzen kurup yemek ve bulasık derdiyle mi uğrassin bunlari kara kara dusunmekte diyebiliriz.Yıllardır kurumlarinda barinan bu öğrencilerin mezun oluyorlar diye bir anda yurttan çıkarılması ve bu önemli surecin ihmal edilmesi yanlışlığindan acilen vazgecilip zaten stresli olan ögrencilerin rahat bir nefes alması için Kyk 'dan bu sene mezun olacak ve Kpss ye bircok sebepten dolayı okudukları illerde girmek zorunda olan bu öğrencilerin Kpss tarihinin son gunü olan 5 Agustos tarihine kadar Kyk'nin nöbetçi yurtlarinda barinabilmeleri icin haydi sen de kampanyamizi imzalayip paylaşarak bize destek ol.

Bugün Fatma imzanı bekliyor!

Fatma Fıstıkçı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kpss Öğrencileri Yurttan çıkarılıyor!». Fatma ve imza atan diğer 13 kişiye katıl.