Küçük Esnaf Zor Durumda

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Küçük esnaflar zor durumda;

Ülke olarak rakamlar bazında belki büyüyen bir ekonomimiz var ama özellikle küçük esnaflarımız çok zor durumda.Bankalar nezninde sicil olarak olumsuz biz durum söz konusu olduğunda bu insanlar ya elindeki malı mülkü satmayayla çözüm oluşturmaya çalışıyor yada elden borç alabileceği dostları varsa onlara el açıyor.Yoksa zaten geçmiş olsun o işletme yakın tarihte kepenkleri tamamen kapatacak demektir.Devletimizin bu konuda oluşturduğu KOSGEB ile kısmen bazı konularda bazı desteklerde bulunuyor ama yine bankaların insiyitafinde oluyorsunuz.,

Vergi yapılandırmaları,borç ertelemeleri bunlarda suni çözümler oluyor maalesef çünki sermaye erimiş gitmiş,iş olanakları az siftahsız dükkan kapatan esnaflar mevcut maalesef.Hemen hemen her alan ve sektörde büyük sermayeli firmalar küçük esnafın iş olanaklarını elinden ya almış yada kısıtlamış durumda. Ama ne yazıkki giderler bir türlü kısılamıyor..

Şimdi benim önerim lsermaye sıkıntısı çeken küçük esnafların bankalar tarıfından kara listede olsa dahi bu insanları ve işletmeleri devlet bütçesinden ayağa kaldırabilecek ve en erken 2 sene sonra ödemeye başlanabileceği bir ödenek ayrılmasıdır.

Bugün Ensar imzanı bekliyor!

Ensar Keskin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «kosgeb: Küçük Esnaf Zor Durumda». Ensar ve imza atan diğer 14 kişiye katıl.