Korona virüsüne karşı AVMler kapatılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

2019 yılı Aralık ayında başlayan ve yer küremizin 1/3ünü tehdit altına alan, yüzlerce insanın ölümüne ve binlercesini hayati tehlikeye sokan, insani duyguları ve sosyalleşmeyi birebir tehdit eden karşısındaki herkesi potansiyel taşıyıcı olarak görmemize neden olan korona virüsü önce komşu ülkelerimize sonrasında da kaçınılmaz şekilde vatanımıza gelmiş ve tehdit altına almıştır.

Biliyoruz ve inanıyoruz ki yetkililer ve görevlilerimiz canla başla çalışıyor dezenfektan antikor sağlanmasında insanlığa yardım için bütün çabalarını ortaya koymaktadırlar. Ancak insanların yoğun şekilde hizmet aldığı toplu taşıma araçları hastaneler okullar ve AVM ler halen insanları aktif olarak korkutmakta ve tehdit etmektedir.

Her gün yüzlerce insanla birebir konuşmak yüz yüze hizmet vermek zorunda olan AVM çalışanları insanların tedbirsiz şekilde rahatlıkla girip çıkabilmesinden kaynaklı ciddi tehdit altında ve bununla bağlantılı olarak aileleri de risk altındadırlar. Alınan önlemler ne kadar fazla olursa olsun sadece sinema, spor salonları, tiyatro ve konser alanları, çocuk oyun alanları, kafe ve restoranların kapatılması ve sadece AVM ortak kullanım alanlarının ilaçlanması mağaza çalışanlarının hayati riskini ortadan kaldırmaya yetmeyecektir. Hava alanlarında belli ülkelere uçuşların geçici süreyle durdurulması, hastanelerde özel karantina alanları oluşturulması, okulların tatil edilmesi, kafe restoran ve toplu kullanım mekanlarının kapatılması gibi alışveriş merkezlerinin de geçici süreyle önlem amaçlı tatil edilmesi gerekmektedir.

Dünya nüfusunu fazlasıyla tehdit eden ve bulunduğu her vücuttan mutasyona uğrayarak çıkan korona virüsüne karşı, insansız alanları ilaçlama yaparak ve ortak alanlara birkaç dezenfektan koyarak önlem alınması yetersiz kalacaktır. Hastalığın büyüklüğü ve virüsün yayılma hızı da göz önünde bulundurularak gereğinin yapılmasını AVM nin önlem amaçlı tatil edilmesini istiyoruz.

AVM ve Mağaza Çalışanları