Konyaaltı ve Lara Sahillerini Denetleyin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Antalya şehir içinden denize girilebilen, Türkiye'deki belki de tek şehir. Ancak sahillerin kullanımında sıkıntılarımız var.

1- Sahillerde işletmelerin işgali var. Paran varsa, bütün sahil senin. Yoksa iki işletme arasında daracık alanda insanlar üst üste denize girmek zorunda. Bu durumun düzeltilmesi gerekmektedir. Sahiller halkındır. Sermayenin değil.

2- Ücretsiz alandaki tuvalet, duş, soyunma kabini yetersiz ve temiz değil. Sahilde temizlik elemanları görevlendirilmeli, gün içinde sık sık temizlik yapılmalıdır. Görevliler duşlarda şampuan, kimyasal kullanımı konusunda da halkı uyarmalıdır. Duşlar sadece tuzlu sudan arınmak içindir. Şampuan kullanımı denizlerimizi kirletmektedir.

3- İşletmelerden çok yüksek sesle müzik yayını yapılmaktadır. Tam bir club, disko havasında korkunç bir ses kirliliği mevcuttur. Hele işletmeler birbirine bu denli yakınken, müzikler de birbirine karışmakta ve büyük bir gürültü kirliliği yaşanmaktadır. Buna kesinlikle bir sınırlama getirilmeli. Desibel sınırı olmalı, hatta hiç müzik yayını yapılmamalıdır.

4- Sahillerin temiz tutulması, izmarit, çöp, poşet, plastik şişe, çöp vesaire atılmaması için bir ekibin sahilde insanları güler yüzle bilinçlendirme çalışması yapması lazım. Sahile, denize izmarit, çöp, poşet, plastik şişe atanlara ceza uygulanabilir.

6- Konyaaltı sahil yolunda bazı işletmelerin önündeki anonim otopark alanlarını işletmeler kendi otoparkları gibi kullanmaya çalışıyor. Mekanın müşterisi olmadığınız zaman kamusal otoparka park ettirmiyorlar.

7- Konyaaltı-Lara deniz temizlik ekibi kurulmalı, deniz üstü ve denizaltı temizliğini rutin hale getirilmelidir. Halk ve stk'larla işbirliği yapılarak bilinçlendirmeye de katkıda bulunulmalıdır.

8- Özellikle arabası olmayan kadın ve çocukların sahile ulaşabilmesi için kentin denize uzak yerlerindeki parklardan belli saatlerde ücretsiz servis yapılmalıdır. Bu servis sadece çocuklu kadınlar ve 60 yaş üstü kadınlar için uygulanmalıdır. Örneğin her salı perşembe saat 10.00 Giritli Parkından Konyaaltına gidiş, 13.00 Konyaaltından Giritli Parkına dönüş gibi. Bu uygulama kadın ve çocukların yaz döneminde deniz ve sahillerden daha fazla yararlanmalarını sağlayacaktır.

Sahillerimizin halka açık, ücretsiz, huzurlu ve düzenli kullanımı, denizlerimizin temizliği ve korunması hayati önem taşımaktadır. Bunun için belediyelerin sıkı denetimi, halkı bilgilendirip bilinçlendirilmesi, hem bugünlerimizi mutlulukla ve huzurla yaşamamızı hem de gelecek nesillere bu güzelliği aktarmamızı sağlayacaktır.