Konya Teknik Üniversitesi Sınavları Online Yada Ödev Şeklinde Olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Koronavirüs nedeniyle “Uzaktan Eğitim” kararı alınmış ve üniversitelerde bahar döneminin bu şekilde bitirileceği kesinleşmişti. Covid-19 hala bitmemişken Türkiyenin bir çok illerinden insanların geldiği bir Üniversite ortamında can sağlımızın yeterince düşünülmediğini,şehir içi otobüslerde,3-4 kişilik ortak tuvalet ve banyonun kullanıldığı yurtlarda okula gitmemiz için gereken otobüs ve tramvaylarda gereken sosyal mesafenin ve hijyenin sağlanamayacağını bu yüzden Konya Teknik Üniversitesi akademik takvimin öğrencileri mağdur edeceğini düşündüğümüz için sesimizi duyurmak adına bu kampanyayı başlatmış bulunmaktayız.

Konya Teknik Üniversitesi akademik takviminin;

15-25Haziran vize sınavları

3-13Temmuz final sınavları

20-30 Temmuz bütünleme

olacağını tahmin edebiliyoruz. Hepimiz için bu takvim ne kadar uygundur? Ayrıca Ödev ve elektronik sınav yardımıyla eğitimlerini sürdüren üniversiteler vardır.Böyle bir durumda bütün Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerin sağlığını tehlikeye atması ne kadar doğrudur?

Öğrencilerin eğitim hayatını etkileyen ve dolaylı yoldan strese maruz bırakılarak, ruh hallerini de olumsuz etkileyecek bu karardan dönülmesini öğrencilere yardımcı olacak ve kolaylık sağlayacak bir sınav sisteminin getirilmesini istemekteyiz.