Çatalhöyük'e düzenli şehiriçi otobüs seferleri istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

1958'de başlayan kazılarla Çumra ve Konya başta olmak üzere bölgenin medeniyetini dünyaya tanıtan Çatalhöyük'ün halen Konya veya Çumra'ya düzenli bir şehir içi otobüs seferi bulunmamaktadır.

Konya Yüksek Hızlı Tren seferlerinin yapıldığı seferlere entegre edilerek İçeri Çumra ve Çumra yerleşim yerine giden tren yolcularının da ulaşımını sağlayacak şekilde doluluk problemi de yaşayamacak otobüs seferleri ile hem turizm açısından hem de kent ulaşımı açısından faydalı bir düzenleme sağlanabilir.

Konya'dan 09:00/10:35/13:30/15:25/16:45/18:50/20:15 kalkışlı Karaman otobüslerine binerek İÇERİÇUMRA'da aktarma otobüs ile İÇERİÇUMRA-ÇUMRA-ÇATALHÖYÜK seferi oluşturulabilir.

Dönüşte de 07:33-09:00-10:30-13:45-15:45-17:14-18:55 'te KONYA TREN GARI'nda olmayı hedefleyen KARAMAN kalkışlı Yüksek Hızlı Tren bağlantı otobüslerine eriştiren 30 dakika ÇATALHÖYÜK-ÇUMRA-İÇERİÇUMRA seferi oluşturularak TREN GARI'na tekrar ulaşım sağlanabilir.

Google Maps'ten alınan bilgilere göre

TCDD'nin mevcut KARAMAN aktarma otobüsleri ile

39 dakika 37 kilometre bir yolculuk ile İÇERİ ÇUMRA 'ya varan yolcular

28 dakika 25 kilometre bir yolculuk ile ÇUMRA'dan ÇATALHÖYÜK'e ulaşacaklardır.

Toplam 77 dakika 62 kilometre ulaşım ile Çatalhöyük kazı alanına erişim sağlanabilecektir.

Yalnızca ÇATALHÖYÜK hedeflenen , İÇERİ ÇUMRA,ÇUMRA 'ya ulaşmayan bir sefer düşünülürse de

43 dakika 39 kilometre yolculuk ile mevcut 31 NOLU MENGENE-SARAÇOĞLU seferi AHMET ÖZCAN CADDESİ nden geçecek şekilde

SARAÇOĞLU'ndan ÇATALHÖYÜK'e uzatılarak yolculuk süresi ve yol kısaltılabilir.

Ama İÇERİ ÇUMRA ve ÇUMRA geçişli sefer kullanımı fazla olacağı için daha efektif olacaktır.

Bugün Konya imzanı bekliyor!

Konya Çatalhöyük bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Konya Büyükşehir Belediyesi: Çatalhöyük'e düzenli şehiriçi otobüs seferleri istiyoruz». Konya ve imza atan diğer 398 kişiye katıl.