0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Bizler Koklear İmplantla (biyonik kulakla) duyuyoruz. Yeni ameliyat olduğumuzda 1 yıllık pil verilmiyor, 1 Yıllık pil alabilmemiz için ameliyatımızın üstünde 1 yıl geçmesi gerekiyor. Pilllerimiz 1 yıl dolmadan bitiyor pilleri kendi cebimizde almak zorunda bırakılıyoruz ama buna maddi durumumuz el vermiyor çünkü bazılarımız işsiz bazılarımız asgari ücretle çalışıyoruz. Cihazımızın pil,kablo ve yedek parçaları çok pahalı alamıyoruz. 2-3 Çocuğu implantlı olan aileler daha çok zor durumdalar. Cihazımızı yenilerken ve yeni ameliyat olduğumuzda cihaz model farkı ödemek zorunda olduğumuz ara fark kalksın ve bunların tamamen SGK kapsamına alınmasını istiyoruz.

İşitme cihazı ya da koklear implant gibi işitme kaybını telafi eden cihazlarla bile, konuşmaları ayırt etmenin zor olduğu bazı durumlar/ortamlar vardır. Okul,dersane, kurs ve iş yerleri gibi yoğun ve kalabalık ortamlar, alışveriş merkezleri gibi halka açık yerlerde bu zorluk sıklıkla yaşanır.

Böyle ortamlardaki yankılanma, arka plan gürültüsü ve konuşan kişiye uzaklık anlamayı etkileyen başlıca üç etkendir. Bu etkenleri ortadan kaldırmak genelde mümkün olmadığı için FM sistemleri kullanılır. Çocuklar ve çalışanlar olarak FM sisteminin ve cihazlarımızın pil, kablo ve yedek parçalarının Devletimiz tarafında SGK kapsamına alınmasını istiyoruz.

Bu yazdıklarımı okuduysanız lütfen kampanyaya imza atmayı ve sosyal medyada paylaşmayı ihmal etmeyin.

Kendi adıma, Koklear İmplant Kullanıcıları ve Aileleri adına bu kampanyayı başlatmış bulunuyorum.

Saygılarımla..

Gülşen Kılınç

Bugün Gülşen imzanı bekliyor!

Gülşen Kılınç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Koklear İmplant kullanıcıları pil kablo fm sistemi SGK ödeme kapsamına girsin istiyorlar.». Gülşen ve imza atan diğer 4.491 kişiye katıl.