Başarı

RONİ;HAPSEDİLMESİN !SAHİBİNE TESLİM EDİLSİN !

Bu kampanya 764 destekçi ile değişim yarattı!

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa aykırı olarak,rehabilite edilmiş,gönüllülerin desteğiyle yaşamını sürdüren,küpeli köpek İzmit İlçe Belediyesi sahipsiz hayvan toplama görevlileri tarafından,Yahyakaptan Mahallesin’den 24 Nisan 2014 tarihin de ısırma şikayeti ve şikayet sahiplerinin kuduz aşısı oldukları söylemiyle uysal,elle alınabilecek köpeğe veteriner hekim olmaksızın tabanca ile uyuşturucu ilaç uygulamaları sonucu yasaya aykırı bir biçimde el koyarak Sahipsiz Hayvan Bakımevine götürmüşlerdir.Karantina süresince bakımevin de kalan,herhangi bir saldırganlığı gözlemlenmeyen küpeli köpek gözetim süresi bitimin de dernek başkanlığımız tarafından sahiplendirilerek,kuduz aşısı da yenilenerek alınmıştır.

Hayvanın sahipsiz hayvan bakımevinden teslim alınmasını mütakip haftasına,yine İzmit belediyesi sahipsiz hayvan toplama ekibi tarafından, 12 Mayıs 2014 tarihin de şikayet olduğu ve olay anına ait kamera görüntüleri olduğu iddiası ile insanların gözü önünde yine veteriner hekim olmaksızın 15 gün için de ikinci kez yasaya aykırı bir şekilde anestezik madde uygulayarak yetkisiz bir şekilde üstelik sahipli ve tasmalı olan köpeği hunharca alarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevine götürmüşlerdir.

Yapılan araştırmalar da, ısırma vakaların da 28177 sayılı Kuduzdan Korunma ve Kuduz Hastalığı İle  Mücadele Yönetmeliği gereği, sağlık kuruluşuna başvuru yapıldığın da ve kuduz aşısına başlanıldığın da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İzmit ve Kartepe  İlçe müdürlüklerin de kayıtlarının olması gerektiği bilinmektedir.Oysa,söz konusu tarihlerde şikayet sahiplerinin Kocaeli bölgesinden herhangi bir sağlık kuruluşundan bildirilmiş kayıtlarına rastlanmamıştır.Yine yapılan araştırmalar da  lise öğrencisinin köpeğe uyurken başına taşla vurduğu,diğer vaka da ise  6 yaşın da bir küçük çocuk olduğu,bu yaştaki bir çocuğun ebevynleri tarafından kötü vakalar yaşanmasını engellemek için daha dikkatli korunması gerektiği düşüncesiyle ağzı dili olmayan bir köpeğin suçlanmasını kabul edemiyoruz.Elbette,hayvan da olsa uğradığı şiddet sonucu kendini müdafaa edecektir.Detaylar araştırılmadan konuşamayan,kendini savunamayan bir canlının haksız yere yaklaşık bir ayın 25 gününü kafes içersin de hapsedilerek geçirmesi adil değildir.Suçlu köpek değil,onu tahrik edenlerdir.

Yerel yönetimlerin,Sahipsiz Hayvan Toplama Ekibi çalışanlarının yasa tanımaz,keyfiyet içeren uygulamalarına son verilmesini, konuyla ilgili tüm sorumlular ve diğer sorumlular hakkında 4483 sayılı yasa gereği soruşturma açılması ve cezalandırılması yönünde çalışma yapılmasını, el konulan RONİ ismi verilen Sibirya Kurdu melezi köpeğin Kocaeli Büyükşehir Belediye Sahipsiz Hayvan Bakımevinden sahibine teslim edilmesinin sağlanmasını talep etmekteyiz.

Bugün tulay imzanı bekliyor!

tulay cetin erdurmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kocaeli Valiliği: RONİ;HAPSEDİLMESİN !SAHİBİNE TESLİM EDİLSİN !». tulay ve imza atan diğer 763 kişiye katıl.