Çeçen kardeşlerimize yapılan zulüm son bulsun!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Kocaeli ili Körfez ilçesinin İlimtepe mahallesinde kalıcı konutlarda kalkmakta olan 93 çeçen göçmen ailenin elektrik, su ve doğalgaz sayaçları kapatılarak konutlardan çıkarılmak isteniyor. Yapılan bu muamele tam da ramazan ayı arefesinde hiç de uygun değil. Bu insanların ne yapmaları gerektiği en azından daha uygun bir dil, üslup ve yöntemle anlatılabilir, yol gösterilebilir. Bu insanlar kimseye zararı olmayan, hatta yaşadıkları bölgedeki birçok olumsuz vakıanın azalması sebebiyle yararlı olan insanlar. Ayrıca tek sorunları sadece konutlardan çıkartılmak değil, birçoğu da sebebsiz suçsuz yere kadın-erkek-yaşlı-çocuk demeden gözaltında tutuluyor. Ülkemizde 3 milyon kadar suriyeli mülteci varken ve bu kadar problem olmuyorken sayıları bin kadar olan bu insanların bu şekilde bir dram yaşamaları hiç de adil değil. Bu insanların tek isteği müslüman bir ülkede yaşamak. Türk devletleri olarak birçok milleti aynı çatı altında yüzyıllarca barındırmışken sayıları bu kadar az olan ve dinine son derece bağlı olan ve hatta Osmanlı devleti zamanında kafkasya bölgesinde her zaman emniyet subabı görevi görmüş bir millete bu şekilde davranmamız hiç de hoş değil. Bu kardeşlerimiz can güvenliği sebebiyle ülkelerine dönüş yapamıyorlar ve sadece rusyaya gidişlerine müsaade ediliyor. Orada da can güvenlikleri yok çünkü yirmi yıl boyunca rusya ile sıcak savaş içerisindeydiler.

Düsturu " İyilikte ve hayırda yarışmak" olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz bu konuyu çok kolay bir şekilde çözebilecektir diye düşünüyorum. Bu insanlar birkaç nesil sonra bize düşman olmasınlar.

Onların dertlerini bir de kendi dillerinden okuyalım:

"Sayın kardeşler ilimtepe da ev veren oturan ÇEÇENİSTANDAN gelen 93 muhacir aileleri Körfez Belediye başkanı İSMAİL BARAN ve önun arkadaşlar İBRAHİM DURMUŞ ve başkalar evden çıkarmaya çalışyölar, su kapatyölar, elektrik kesyölar, gaz keseceklar, bu Mübarek'in RAMAZAN ayin önönu, ne yapmaya çalışyolar ve bu savaşdan dolay her şey memleketa brakib 2000 ilinde TÜRKİE gelib 11 bir yil kampda oturup, TÜRK AKRABA TOPLULUK BAKANLIĞİ TARAFANDAN Buraya gyaterib vatandaşlik verdiler, ev ve beyaz eşya verdiler, gelirken ev bize verdiler şimdi çikarmaya çalışıyolar, SAYİN MUAMİNLAR, MÜSLİMAN KARDEŞLER, BU MÜBAREK RAMAZAN AYİNDA BUNNAR NASİL BOYLE HAREKET YAPIYOR, YANİ OSMANLY ZAMANDA TÜRKİE YAHUDİ DAHİL, BURDA RAHAT YAŞADİLAR, BİZ 300 000 BİN ŞAHİD VERİB, BURYA GÖÇ ETTİK, BU EVDEN ÇIKATYRSA NASYL YAŞİCAZ, NE YAPACAZ TEK ALLAH BELİR,..
B3LİDİYE BİZE DİYOR Kİ BİZDEN SATIN ALİN 105 BİN LİRA VERİB, İŞ YOK, BULURSA DA MAAŞ VERMEYOLAR, MAHKEME AÇTIK AMMA FAYDASY YOK, SENELER DEVAM, FAYDASIZ. BİZDA PORA YOK, EKONOMİK DURUM FAKİRLİK ALTYNDA, ZOR FATURA ODEYORUZ, EKMEK ZOR BULYÖRUZ, MEMLEKET KALMADİ, KÖY YOK, ZENGİN AMCA DA YOK, VERMEK PORA YOK, BEN BU BELİDİYE BAŞKAN VE ÖNÜN ARKADŞLARA İYİ BİR FİKİR VERECAM ,20-30 ATOMATİK SİLAHLI ARKADAŞLARLA BERABER GELİB HEPSİNI SİZİN DOST PUTİN GİBİ KADIN, ÇUCUK, ÇOLUK, AKSAKALLAR SAYMADAN HEPSİNİ ÖLDURUP MEZARA GERİRSA BU PROBLEM HEMEN ÇÖZMİŞ OLURSUNUZ, BAŞKA YOL GÖRMİYÖRUM… .
P.S.
SAYGILI MÜSÜLMAN KARDEŞLER, ELİMİZDE YAPOCAK BİR ŞEY VARSA, RİCA EDYİRUZ BU MUBAREK RAMAZAN AYİNDA BU ZOR DURUMDA BİZE BRAKMAYİN, ALLAH REZALSA İÇİN.
SELAMLAR, SAYGİLAR, ÇEÇENİSTANDAN GELEN MUHACİRLAR."

Bugün Halil imzanı bekliyor!

Halil Öztürk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kocaeli Körfez Belediyesi, : Çeçen kardeşlerimize yapılan zulüm son bulsun!». Halil ve imza atan diğer 130 kişiye katıl.