Toplu Ulaşımda Bebek Arabası Özgürlüğü İstiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüslerinde bebek arabalarının açık şekilde seyahat edilmesini yasaklayan bir karar almıştır. Şoförler, "Yolcu bebek arabasından bebeğini/çocuğunu kucağına alacak, bebek arabasını katlayacak kenara koyacak" şeklinde ifade etmekte.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı gerçekten böyle bir karar aldı mı onu bile anlayamadık çünkü her defasında farklı bir açıklama yapan 444 11 41 çağrı merkezi bazen yolcuya hak verirken bazen şoförün haklı olduğunu söylemektedir. Bu sorunla karşılaştığımız otobüsler Özel Halk Otobüsleri oluyor çünkü midibüs olarak işletiliyor. Bebek arabasını katla koy gibi bir kararın Belediye otobüslerinde uygulanmadığını görmekteyiz.

Bebek arabası ile sadece anneler değil babalar da seyahat etmekte buradan cinsiyetçi bir istekte değil insani bir istekte bulunacağım. Sayısız kez aşağıdaki diyalogları yaşayan biri olarak şoförle kavga etmekten bıktım. Bazen bebek arabasını evde bırakıp çıkalım diyoruz, çoğu zaman da hiçbir yere gitmek istemiyoruz. Aşağıdaki diyaloglardan da göreceğiniz gibi bu uygulamanın sadece Özel Halk Otobüslerinde uygulanıyor oluşu ve biz özellikle Darıca ilçesinde karşılaşıyoruz bu sorunla, maddi çıkar peşinde koşan halka zulüm eden bir özel halk otobüs işletmesinden söz edebiliriz.

Gelelim Şoförlerin bu kararla ilgili söylediklerine:

"Yasak kardeşim bebeği kucağına al"

"Bebek arabasının üstüne birisi düşse ne olacak"

"Ben ani fren yapınca bebek fırlarsa ne olacak"

"Ben seni alırsam nereye yolcu alacağım"

"Kapat kardeşim bebek arabasını"

" Y: Yasak kararını gösterir misiniz?

Ş: Bize söylenen böyle almayacaksın bebek arabası açık halde"

"Y: Arka kapıyı açar mısınız?

Ş: Bebek arabasını katla öyle açayım"

Y: Tamam bineyim de kapatırım

Ş: Vınn otobüs gitti seni mi alacağım ben"

" Ş: Bebek arabasını kapatalım!

Y: Kapatmıyorum!

Ş: Yasak kardeşim çocuğu kucağına alacaksın

Y: Koltukta bebek taşımak bebek arabasından daha mı güvenli niye yaptılar o zaman bebek arabasını

Ş: Üzerine biri düşse ne yapacaksın

Y: Merak etme sorumluluğu ben alıyorum"

Yukarıdaki diyaloglara ve daha fazlasına şahit olan bir baba olarak bu kampanyayı başlatmak istedim. Keyfi, halkın seyahat özgürlüğünü elinden alan, yasakçı, bazen zorba, bebeğin/çocuğun can güvenliğine kast eden zihniyetle oluşturulan bu kararın acilen değişmesi gerekiyor.

Siz de kampanyamıza destek olun bebeğinizin/çocuğunuzun can güvenliğini koruyun! Bebek arabası özgürlüğünüzün elinizden alınmasına müsaade etmeyin
!

Bugün LÜTFİ imzanı bekliyor!

LÜTFİ YAPICI bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kocaeli Büyükşehir Belediyesi: Toplu Ulaşımda Bebek Arabası Özgürlüğü İstiyoruz! Keyfi, halkın seyahat özgürlüğünü elinden alan, yasakçı, bazen zorba, bebeğin/çocuğun can güvenliğine kast eden zihniyetle oluşturulan bu kararın acilen değişmesi gerekiyor.». LÜTFİ ve imza atan diğer 185 kişiye katıl.