Sınav haftaları koü mühendislik fakültesi kapıları açılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Rektör (Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü) ve tarafına radagast the brown bu kampanyayı başlattı

Sınav haftalarına özel bazı bölümlerin kapıları kilitli oluyor. Yalnızca sınav saatlerinde açılıp sınavlardan sonra yine kilitleniyor. Sıralar yerine merdivenlerde oturmak, kütüphanede olmayan yerler aramak, kafelerde gürültülü dikkat dağıtıcı ortamlarda olmak gibi zorunluluklar oldukça gülünç bir durum. Hem de basit ve etkili bir yolu varken. Bu nedenle o kapıların açılmasını, sınav dönemleri rahat bir ortamın sağlanmasını bir hak olarak görüyoruz.

Sorunun iletildiği kişilerin sorunu geçiştirmeleri, önemsiz bir durum gibi gülümseyip herhangi bir çözümde bulunmamaları ve yol tıkamaları karşısında fakülte öğrencileri olarak change.org aracılığı ile sorunu tekrar gündemde tutarak olumlu bir değişime imza atmak istiyoruz.

Çünkü, kısaca özetlemek gerekirse

• Çözüm kapıların kilitlenmesi değildir. Kapıların kilitlenmesi tüm öğrencilerin gülünç bir şekilde cezalandırılmasından başka bir şey değildir.
  • Öğrenciler ders çalışmak için başka bölüm sınıflarına ya da kafelere giderek zaman kaybediyor. Gürültülü ortamlar, sürekli sınıf değiştirme zorunlulukları gibi dikkat dağıtıcı unsurlar var. Kütüphanede yer bulmak ise sınav haftaları neredeyse imkansız. Sınavlardan önce çalışmak için uzun süreler merdivenlerde oturmak, yıpranmak ise arkadaşlarımınız mağdur olduğu bir başka konu.
  • Gerekçe olarak sunulan geçmiş yıllarda kopya çekiliyordu argümanından hareket ile tüm üniversite bölümlerini mi kapatacaklar ? Sınavlar gözetmenlerin sorumluluğundadır ve adil bir sınav gerçekleştirebileceklerine olan inancımız tam.

Sonuç olarak

Nedeni ne olursa olsun öğrencilerin olan sınıfları yine öğrencilere vermek güncel ve gelecek öğrenciler için oldukça faydalı bir durum olacaktır. Desteklerinizi bekliyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.