Kocaeli Üniversitesi final sınavları bayramdan önceye çekilsin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Kocaeli Üniversitesi’nde 2018-2019 Öğretim yılında Bahar yarıyılı Final haftası Ramazan Bayramı'ndan dolayı 10 -18 Haziran arasında olacaktır.

Final haftasının bayramdan sonra olması;

1. Şehir dışından gelen öğrencilerin maddi ve manevi olarak zarara uğramasına sebep olacaktır.
  2. Mezun olabilmemiz için zorunlu kılınan stajı bulma aşamasında sınav tarihlerinden dolayı olumsuz cevaplar alınmaktadır.
  3. Bu durum öğrencilerin şimdiden motivasyonunu düşürmüştür. Kara kara “Bayramda evime gitsem mi, gitmesem mi?” diye düşünmesine sebep olmaktadır. Otobüs biletleri bu denli pahalıyken bayramda gelen zamlardan sonra daha da kötü bir durum alacaktır. Öğrenciler yaz tatili için 2 kere git-gel yapmış gibi bir para ödeyecektir.
  4. Ayrıca öğrenciler evlerine gitseler de gitmeseler de finalleri olduğu için bayram sevinci yaşayamadan derslerine gömülmek zorunda kalacaktır.
  5. YKS sınavına girmek isteyen öğrenciler kendi şehirlerinde başvuru yaptıysa final haftasının tam ortasında tekrardan bir git-gel yapmak zorunda kalacak ve hem fiziksel yorgunluk hem de tekrardan maddi manevi zarara uğrayacaktır.

Arkadaşlar ben genel nedenleri yazmaya çalıştım. Siz de kendi nedenlerinizi imza atarken yorum yazabilirsiniz. Bu kampanyayı çevrenizle paylaşmanız çok önemli.

Çevre illerdeki üniversitelerin akademik takvimlerine baktığımızda birçoğunda final haftası bayramdan önce bitmektedir. (Örn: Sakarya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi…)

Bu kampanya, 2018-2019 Öğretim Yılında Bahar yarıyılı Final haftasının bayramdan önceye alınması için açılmıştır. Gereğini arz ederiz.

Akademik Takvim