Kampanya Kapatıldı

Kocabahçe koyundaki kaçak yapının engellenmesini istiyorum

Bu kampanya 3.837 destekçiye ulaştı

Kocabahçe koyu, Marmaris'in doğa harikası Hisarönü körfesinin izi, yolu olmayan bir cennet köşesidir. Anlatmakla bitirilemeyecek güzelliklere sahiptir. Ünlü denizci Sadun Boro'nun kitaplarında yeri ve ismi çok geçer. Karayoluyla ulaşmak mümkün olmadığından denizcilerin uğrak limanıdır. Kocabahçe koyu da diğer tabiat harikası koylar gibi SİT alanı olup koruma altındadır ve yapılaşmaya zinhar izin yoktur. Koyda yalnızca gelen teknecilere hizmet veren bir tesis vardır. Ayrıca; yine denizden ulaşan yogacıların kampı bulunmaktadır. Durum ve hal böyleyken, denizcilerin gözbebeği bu güzelim koyun zeytinliklerle bezeli eteğine birisi bir inşaat yapmakta, ne akla hizmet, sakınca görmemiştir. Taş bina son hızla bitirilmek üzeredir.Sahibinin kim olduğu,hangi kurum ve kişilerden izin alındığı ve ne gerkçeyle yapıldığı bilinmeyen bu inşaatın tabelası yoktur. Denizcilerin bacak kaslarını çalıştırdığı tek parkur olan koyu kapsayan yürüyüş patikası da bu faaliyetle kapatılmıştır. Her türlü yasaya aykırılığına karşın burada yaşam başladığını düşündüğümüzde daha feci bir tabloyla karşılacağız, gözümüz gibi koruduğumuz bu kıyıların kanalizasyon sorunuyla burun buruna geleceğiz! Doğayı ve ayrıca denizi seven ve onları korumak için elimizden geleni ardına koymayan bizler; yasaya aykırı bu inşaatın biran önce durdurulmasını yetkililerden talep ediyoruz.

Bugün Ayşe imzanı bekliyor!

Ayşe Sazak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kocabahçe koyundaki kaçak yapının engellenmesini istiyorum». Ayşe ve imza atan diğer 3.836 kişiye katıl.