Kampanya Kapatıldı

KOÜ’de Arasınavlar Referandumdan Öncesine Alınmalıdır

Bu kampanya 750 destekçiye ulaştı

16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandum ve arasınavların takvimde üst üste gelmesi nedeniyle Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük imzası ile değişiklikleri gösteren yazı yayınlandı. 15/16 Nisan 2017 tarihindeki arasınavlar 18/19 Nisan 2017 tarihlerine alındı. Bu karar değiştirilmelidir.

Çünkü oy kullanmak için uzun mesafeleri gidip gelmek zorunda olan öğrenciler oy kullanmayı tercih etmeyeceklerdir. Aynı zamanda vize sonrası memleketine dönecek öğrenciler fazladan gidiş-geliş yapacağından dolayı bu parasal yük anlamına da gelmektedir. Bu da ülkenin kaderi için önemi yüksek olan referanduma katılımın düşmesi anlamına gelecektir.

15-16 Nisan tarihindeki sınavlar 3 gün ileriye alınmak yerine referandum tarihi öncesine alınmalıdır. Öğrencilerin oy kullanabilmesi için en uygun yöntem budur. Bu sebeplerle okul yönetimi kararını değiştirmeli ve sınav tarihlerini referandum gününden öncesine almalıdır.

Bugün Uygar imzanı bekliyor!

Uygar Ongunyurt bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KOÜ’de Arasınavlar Referandumdan Öncesine Alınmalıdır». Uygar ve imza atan diğer 749 kişiye katıl.