KOÇ HOLDİNG lütfen yüz binlerce hayvana kafeslerde eziyet etme! Kafessiz sisteme geç!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Koç Holding Türkiye’nin en büyük markası. Koç grubu eğitim, sanat ve spor alanında Türkiye'ye birçok önemli eser kazandırdı. Ancak ne yazık ki bu markanın tedarik zincirinde yüz binlerce hayvanın eziyet çektiğini biliyor musunuz?

Koç Holding bünyesinde yer alan Divan otellerinin, restoranlarının ve Tat Gıda’nın tedarik zincirinde maliyetleri düşük tutmak için tonlarca kafes sistemi yumurtası kullanılıyor. Bunun neticesinde de yüz binlerce hayvanın hayatı eziyet içinde geçiyor. Nasıl bir eziyet mi?

• Kafes sisteminde yumurtası için kullanılan tavuklar, bir senelik hayatlarının tamamını dosya kâğıdı kadarlık bir alanda, demir kafesler içinde, güneş görmeden geçiriyor.
  • Hayvanlar toprağa ayak basamıyor, kafesin demirleri ayaklarını acıtıyor.
  • Kanatlarını dahi açacak alanı olmayan tavuklar maruz kaldıkları yoğun stresten ötürü sürekli huzursuz oluyorlar.
  • Rahat yumurtlama alanları olmadığı için de hayvanlar yumurtlarken kafes içinde tepiniyor ve büyük sıkıntı yaşıyorlar.
  • Yukarıdaki temsili fotoğrafta kafes sisteminin nasıl olduğu görülebilir.
    Bu suni sistemde hayvanları hayatta tutmak için yemlerine yüksek miktarda antibiyotik konuluyor.

Dünyada yüzlerce şirket artık kafesleri bırakıyor. Türkiye’den de tanıdığımız Sodexo, Unilever, Wyndham ve InterContinental Otelleri gibi birçok marka dünya çapında %100 kafessiz sisteme (cage-free) geçmek için taahhüt verdi. Gelişmiş ülkelerde hapishane yemekhanelerinde dahi kafes sistemi terk ediliyor. Türkiye'de de Metro Marketleri ve Aslı Börek %100 kafessiz sisteme dönüşümü başlattı ve en geç 2025’te kafes sistemine son vereceklerini taahhüt ettiler.

Hayvanların çektiği bu büyük eziyete karşılık ufak maliyet farkları Türkiye’nin en büyük markasının bu taahhüdü vermesini engellememeli. Koç Holding zaten pek çok sanat ve spor etkinliğine büyük meblağlarla destekte bulunuyor. Konu hayvanlar olunca para bir mazeret olmamalı, hele ki Koç Holding için. Koç Holding bu hayvan eziyetine sona erdirmeli ve marka değerinin hakkını vermeli.

Kafes sisteminin kullanılması sadece Koç Holding ile sınırlı değil ancak Türkiye'deki diğer markaların attığı adımlar düşünüldüğünde Koç Holding gibi bir markanın bundan geri kalmaması gerekir.

Eğer siz de katılıyorsanız lütfen imzalayın, paylaşın ve Koç Holding’in bu konuda adım atmasını sağlayın. Hep birlikte yüz binlerce hayvanı bu eziyetten kurtaralım!