Petition Closed
Petitioning İÇİŞLERİ BAKANLIĞI and 5 others

Hayvanların yaşamlarının korunması, zehirleyenlerin cezalandırılmaları

Supporters

07.09.2013 tarihinde, Kırkonaklar Bademlidere 262 ile 269.sokaklar arasında bulunan çöp kutusu yanına akşam saatlerinde bırakılmış ve görgü şahitlerince tespit edilmiş birçok çöp poşetinde zehirli etler olduğu, bu poşetlerin bölgede yaşayan köpekler tarafından alınarak, ormana götürüldüğü tespit edilmiştir. Aynı gece bu bölgede yaşayan köpekler ve yavruları, yedikleri bu etlerden zehirlenerek ölmüştür.
Kurtarılan köpeklerde hekimlerin yaptığı tespitlere göre, köpekleri öldürmek için fare zehiri kullanılmıştır.
Hayvanları Koruma Kanunu'nun 4.maddesinde "Bütün hayvanlar eşit doğar ve bu Kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir. Sahipsiz hayvanların da, sahipli hayvanlar gibi yaşamları desteklenmelidir." yazar. Ancak Kırkkonaklar'da yaşayan bu köpekler mahalleli tarafından sadece "havladıkları" gerekçe gösterilerek defalarca öldürülmeye ve yok edilmeye çalışılmıştır.
Yine aynı kanunun 14. maddesinde ise "Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek yasaktır" denir.
Tüm bu kanun maddelerinin açıkça ihlal edildiği, köpeklerin acılar içinde kalarak öldürüldüğü, daha emzirmekte olan annelerin zehirlendiği ve yavrularının geride kalarak yaşam savaşı verdiği bu olayda sorumluların bir an önce bulunarak cezalandırılması gerekmektedir.
İşbu dilekçemizde konu hayvan itlafının 5199 sayılı kanun hükümlerine, hukuka, ahlaka ve kamu vicdanına aykırılık teşkil ettiği ortadadır. Sayın Makamınızca işbu dilekçemize konu olayın araştırılması, tespiti ve ilgililer hakkında gerekli yasal işlemlerin yürütülmesini talep ederiz.
Ayrıca yine aynı kanunun 16. maddesine dayanarak, bölgede yaşayan ve geride kalmış olan köpeklerin yaşamlarının korunması için gerekli önlemlerin ivedilikle alınmasını, uygulanmaya konulmasını, bu köpeklerin yaşam haklarının korunmasını rica ederiz.

Dilekçemize 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ile 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun hükümleri gereğince, kanuni süresi içerisinde cevap ve bilgi verilmesini arz ve talep ederiz.

Konu ile ilgili video linkleri: http://www.youtube.com/watch?v=j2e3E3Ftynw&feature=c4-overview&list=UUeazdu2ocBQRzZ67_ZA9jAQ

DAĞITIM
TC. Cumhurbaşkanlığı