KIDEM TAZMİNATIMA DOKUNMA #kidemtazminatimadokunma

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

İşçilerin çalışma ve yıpranmaları karşılığında kazanılmış bir sosyal güvence olarak ödenen kıdem tazminatının devlet fonuna devredilmesine, esnek çalışmanın yasalaştırılmasıyla ağır sömürü koşullarının dayatılmasına karşı çıkıyorum.

KIDEM TAZMİNATI FONUNA NEDEN KARŞIYIZ?

İŞTEN ÇIKARMALAR KOLAYLAŞACAK: Fona devirle, patronlar işçi çıkardığında toplu bir ödeme yapmak zorunda kalmayacak. ...Böylelikle istedikleri zaman işçi kıyımı ve giriş-çıkış yapabilecekler.

KIDEM TAZMİNATI ALMAK İMKANSIZ OLACAK: Şu an tazminatımızı, işten atıldığımızda, askerlikte, kadınlar evlendiğinde, 15 yıl sigorta ve 3 bin 600 gün prim ödediğimizde, emeklilikte alabiliyoruz. Fon sistemiyle ise ödemeler emeklilikte ya da ev almak şartıyla 10 yıl prim ödendiğinde belli bir kısmı yapılacak.

TAZMİNAT MİKTARI AZALACAK: Fona devir durumunda alınacak tazminat miktarı neredeyse yarı yarıya düşüyor. Yeni düzenlemede 30 günlük sürenin 15 güne düşürülmesi planlanıyor.

FON NE İŞE YARAYACAK: İşsizlik fonu ve diğer fonların başına ne geldiyse bu fonun başına da o gelecek.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ TEHLİKEDE: Tepkimizi yumuşatmak için “kazanılmış haklara dokunulmayacak” deniliyor. Yani emeklilik sisteminde yapıldığı gibi, çocuklarımızın kölece çalışmasının altına imza atmamız isteniyor.

Bu yüzden Kıdem tazminatı hakkı bıçağın kemiğe dayandığı noktadır. Kıdem tazminatı yalnızca çalışan işçiyi değil, o emek ile geçinen işçi ailesini de ilgilendiren bir müessesedir. Ödemesi sonraya bırakılmış ücretin parçasıdır. Kızımızın gelinliği, oğlumuzun damatlığıdır. Geleceğimizin umudu ve güvencesidir

Bu yüzden kıdem tazminatı hakkının devlet fonuna aktarılması bıçağın kemiğe dayandığı noktadır. Kıdem tazminatı yalnızca çalışan işçiyi değil, o emek ile geçinen işçi ailesini de ilgilendiren bir müessesedir. Ödemesi sonraya bırakılmış ücretin parçasıdır. Geleceğimizin umudu ve güvencesidir.

Mevcut şartların iyileştirilerek işçi ve işveren fesihlerinde kıdem ve ihbar tazminatlarının her iki kosulda da ödenmesi

Özel sektör çalışanı olarak işçi haklarımızın daha fazla sömürülmesinin önüne geçmek.

Bugün Ozge imzanı bekliyor!

Ozge Ozgur bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KIDEM TAZMİNATIMA DOKUNMA #kidemtazminatimadokunma @ailevecalisma». Ozge ve imza atan diğer 14.142 kişiye katıl.