Kia, Çelik Motor ve Ersu Yurt Otomotiv Şehir Eşkiyalığı Yapma

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Nisan 2018 tarihinde İstanbul Beşiktaş ‘ taki Kia bayraktar otomotivden 2017 model 0 km Kia Rio hb Concept 1.25 benzinli araç satın aldım. Aracımın plakası da 34 bft ****. Eylül ayına kadar aracı sorunsuz olarak kullandım ve çok memnundum. Fakat Eylül ayında başlayan özellikle 1. Viteste kalkışta titreme, silkeleme problemi yaşamaya başladım. Fakat sürekli olmayan bir problem olduğu için yani 1 gün yapıp 5 gün yapmadığı, 3 gün yapıp 2 gün yapmadığı için servise götürmedim.

Önce benzinden olabileceğini düşündüğüm için benzin aldığım firmayı değiştirdim. Fakat yine tekrarladı ve aralık ayında problem iyice artmaya başladı. Daha doğrusu sıklığı değil fakat şiddeti artmaya başladı. 12.12.2018 tarihinde Avcılar'daki Ersu Yurt Kia yetkili servisine aracımı götürdüm. Aracım henüz 8750 km de ve 8 aylık bir araç. Servise derdimi anlattım ve aracı bıraktım.

Yaklaşık 5 saat sonra araçta bir problem tespit edemediklerini ve benimle test sürüşü yapmak istediklerini söylediler. Gün içerisinde gittim ve oradaki usta ile birlikte test sürüşüne çıktık. Test sürüşü esnasında yaşadığım problemi düşük bir şiddetle de olsa gördük. Fakat yanımdaki usta servis şeflerine bir şey göremediğini söylemiş ve aracı aynı şekilde bana geri vermek istediler. Ben kabul etmeyince daha detaylı bir inceleme için kalması gerektiğini söylediler ve ben de aracı bıraktım. 13.12.2018 tarihinde servis tarafından arandım ve debriyaj balatasının yanmış olduğunu söylediler. Bunun da kullanıcı hatası olduğu için garanti kapsamında yapılamayacağını, dilersem 1520 TL karşılığında onarabileceklerini söylediler.

Şimdi sorarım size! Hani aracımda bir arıza yoktu? Nasıl olur da böyle bir arızayı yaklaşık 30 saatte bulabilirler? Gerçekten baskı balata yanmış mıdır ondan bile şüphe duymaya başladım. Sebebi ise böyle bir problemi görememeleri ve bu problemin henüz 6 aylık 6000km deki bir araçta olması. Şayet ben aracımı bir problemi yok diye teslim alsaydım ve yolda hareket halindeyken başıma bir kaza gelseydi, eşim ve bebeğime bir şey olsaydı bunun hesabını kim verecekti?
Kesinlikle aracın ayıplı üretildiğini, debriyaj balatasının benim hatamla bu kadar kısa bir sürede bitemeyeceğini belirterek aracımın derhal garanti kapsamında yapılmasını, daha fazla bekleyip mağdur olmadan aracımı teslim almayı istiyorum!

Tarafıma verilen cevap " Garanti Belgesi' nde de belirtildiği üzere debriyaj, baskı balata garanti dışı olduğu için ücretsiz onarım yapılamamaktadır." Buyurun size garanti belgeniz. Garanti belgenizde de belirtildiği üzere "üretim hatasından kaynaklanan haller hariç olmak üzere..." ibaresi yer almaktadır. Yaklaşık 5 yıldır aktif şoförlüğü olan, bu zamana kadar tek bir arızası veya bir kazası dahi olmayan, bu zamana kadar kullandığı tüm araçlara özenle bakmış, tüm bakımlarını vaktinde ve yetkili servislerinde yaptırmış bir kişi olarak, şayet aracınız henüz 5-6 aylıkken ve 5-6 bin kilometredeyken bu arızayı veriyorsa bu bariz "üretim hatası" dır. Ayrıca yaptığım araştırmalar sonucu Özellikle 1.25 cvvt motora sahip gerek Kia Rio gerekse Hyundai i20 cinsi araçlarda bu arızanın sık sık yaşandığı bu motorun kronik bir arızası olduğunu bariz bir şekilde ortaya sermektedir.
Aracın ücretli onarımını istemediğimi, aracımı geri almak istediğimi Avcılar Ersu Yurt Otoya ilettiğimde ise bana 500 TL işçilik ücreti olduğunu ilettiler. Kusura bakmayın ama bir baskı balatanın yandığını aracı söküp takmadan anlayamayan bir Yetkili Servis elemanlarınızın olması, yetersiz teknik imkanınızın olması benim değil sizlerin suçu ve ayıbıdır. Ayrıca kayıtlarınızdan da bakabilirsiniz hiçbir yetkili bana böyle bir ücret çıkaracaklarını iletmediler. Şayet iletmiş olsalardı ben asla kabul etmezdim! Sizin yaptığınız tamamen şehir eşkiyalığından öte bir şey değildir!