0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

KAMU TOPLU SÖZLEŞME HEYETİNE, TBMM'DE GRUBU OLAN PARTİLERE

Bizler ihanet sözleşmesini kabul etmiyoruz.
Bizler kamu emekçisi olarak gerçek bir Toplu Sözleşme istiyoruz. Enflasyon farkının dahi zam olarak yutturulmaya çalışıldığı 2016-2017 TİS kayıpları ve temel tüketim maddelerine gelen yüksek zamlar ve ağır vergi dilimi oranı karşısında maaşlarımız hızla eridi; reel ücret kaybımız % 25’e ulaştı. Buçukluk artışa boyun eğen Memur SEN kendi teklif ettiği rakamın yarısının altında bir rakama imza atarak 3 Milyonu kamu emekçisi ve 2 Milyon kamu emeklisine ihanet etmiştir.

Çalışanlara sorulsa Memur Sen’in kendi üyesi dahil olmak üzere hiçbir kamu emekçisi bu ihanet sözleşmesine onay vermez. Memur Sen Genel Başkanı rakamlarla oynasa da gerçek apaçık ortadır. Artışın % 17,5 olduğunu söylüyor. Oysaki teklifleri % 34, kabulleri 16,5’tur. Teklif ile kabul arasındaki fark -17,5 dur. Dönemsel zammın aylık maaşa yansıması 2018 yılı için yüzde 5,8 ve 2019 yılı için yüzde 6,6 şeklinde olup ortalama zam 6,5 şeklinde olacaktır. Yani dönem başında 100 birim maaş alacak bir kamu emekçisinin aylık maaş artışı ortalama olarak 6,5 birim olacaktır ki bu hesaba 22 ay sonraki maaş yansıması dahildir.

Bu imzayı attıran aslında Memur-Sen değil Memur-Sen’i yetkili yapan memurlardır. Bu yetki kötü kullanılmıştır. O zaman biz yetkinin asıl sahibi emekçiler olarak bu yetkiyi geri alıyoruz.

YENİ BİR TOPLU SÖZLEŞME İSTİYORUZ.

Oysa ki ülke bütçe görüşmeleri Ekim Ayında başlamaktadır. Bütçe döneminden önce kamu memur ve emeklilerinin Toplu Sözleşmesinin izin döneminde oldu bittiye getirilerek yapılması hükümetin emekçilere ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. Bizler iddia edilen ekonomik büyümenin yaratıcıları olarak emeğimizin karşılığının bütçe dönemlerinde almak istiyoruz. Dolayısıyla enflasyon ve yoksulluk sınırının altında kalan Toplu Sözleşmeyi bizler imzalamadık ve kabul etmiyoruz. Aşağıda belirtilen acil taleplerimizde tüm sendikaların ortak hareket etmesini istiyoruz. OHAL’in kalktığı, bütçe görüşmelerinin başladığı Ekim Ayında yeni bir Toplu Sözleşme düzeninin oluşturulmasını talep ediyoruz.

Bugün Bes imzanı bekliyor!

Bes Büro Emekçileri Sendikası bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kesk: Memurların sefalet sözleşmesi iptal edilsin.Bütçe görüşmeleri sırasında yeniden görüşülsün». Bes ve imza atan diğer 303 kişiye katıl.