Kemik iliği bağışı hayat kurtarır! Asmin Sarya'ya umut ol! Haydi Kızılay'a!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

UYGUN DONÖR ARANIYOR! HAYDİ KIZILAY'A! KAMPANYAYI İMZALA, DUYUR VE SANA EN YAKIN KIZILAY'A GİDİP "KEMİK İLİĞİ BAĞIŞÇISI OLMAK İÇİN" YALNIZCA 3 TÜP KAN VER!

Asmin Sarya Ceylan, Ağır Kombine İmmün Yetmezlik hastası 2 aylık bebek. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde destekleyici İvig tedavisi görüyor. Ancak kesin ve tek çare olan tedavi yöntemi KEMİK İLİĞİ NAKLİ! En kısa zamanda nakil yapılmadığı takdirde "ömrü en fazla 6 ay".
Primer immün yetmezlik(PIY) olarak adlandırılan, doğumsal bağışıklık sistemi hastalığına tutulan bireyler, sağlıklı bireylerin her gün karşılaştıkları halde hasta olmadıkları enfeksiyonlara maruz kaldıklarında hemen hasta oluyor. 9 gruba ayrılan 300'den fazla çeşidi olan hastalığın en ağır ve yaşam sansı olmayan vakası olan Ağır Kombine İmmün Yetmezlik(SCID), Türkiye'de her yıl 10bin canlı doğumdan birinde görülüyor. Hastalığın kesin tedavisi kemik iliği nakli. Nakil hastaya ne kadar erken yapılabilirse, başarı şansı o kadar yükseliyor.
Türkiye'de yapılan taramalar sonucunda Asmin Sarya'ya kemik iliği nakli için uygun donör bulunamadı. Yurt dışındaki taramalarına başlanacak olan Asmin Sarya için ve kemik iliği nakli bekleyen diğer tüm hastaların iyileşme şansını artırmak için sen de "kemik iliği bağışçısı" ol. Bağışçı sayısı arttıkça, senden umut bekleyen hastaların iyileşme oranı da artacak. Haydi sen de Asmin Sarya bebek için umut ol! Ölmesine izin verme! Kampanyı imzala, duyur ve SANA EN YAKIN KIZILAY'A GİDİP "KEMİK İLİĞİ BAĞIŞÇISI OLMAK İÇİN" DOKU ÖRNEĞİ VER! Unutma, kemik iliği bağışı hayat kurtarır!

For ENGLİSH:

Immunodeficiency disorders result in a full or partial impairment of the immune system. Primary immunodeficiencies are the result of genetic defects, and secondary immunodeficiencies are caused by environmental factors. Our lovely child Asmin Sarya Ceylan needs to get a marrow transplant and needs the right donor for this transplantation.
Please give a blood sample, to see, if you could be the right donor for our child. We need every help, we can get. We can save our daughters life, if we handle fast and find the tight donor.