Victory

Ayuh lah kita bangkit & tarik perhatian KPM batalkan PSPM2. Health is wealth.#Kitajagakita

This petition made change with 5,898 supporters!

PSPM2 wajar dibatalkan kerana;

1. Menjaga kesihatan & keselamatan para pelajar, pensyarah & staf
  2. Mengelakkan perhimpunan awam
  3. Terdedah kepada risiko dijangkiti Covid19
  4. Malaysia masih dalam proses meratakan graf kes Covid19 - masih awal untuk keadaan kembali seperti normal
  5. Pelajar semakin hilang momentum dalam persiapan menduduki peperiksaan
  6. Setiap orang yang terlibat berupaya menjadi pembawa Covid19, ditambah pula pelajar Matrikulasi datang dari setiap negeri

*Ini hanyalah pendapat untuk diambil perhatian dan bukan bertujuan untuk masuk campur bidang kuasa pihak atasan yang terlibat. Semuanya juga terserah kepada Kementerian Pendidikan Malaysia untuk putuskan dengan izin Tuhan. Petisyen ini juga bukan hendak menyampaikan bahawa kita terus berhenti ulangkaji, belajar itu penting sebagai penggerak sel-sel otak dan sebagai persediaan ke alam universiti. Petisyen ini juga bukan berniat menghancurkan harapan bagi mereka yang bertungkus-lumus bersiap sedia untuk PSPM2 atas apa-apa sebab.Sesungguhnya pasti ada cara lain yang difikirkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia untuk atasi masalah ini,terutamanya mereka yang mempunyai pointer yang tidak memberangsangkan atau markah PB yang rendah. Walaupun petisyen ini mungkin tidak mempunyai kesan undang-undang, tandatangan ratusan atau ribuan orang mewakilkan daya moral dan kesepakatan yang boleh memulakan perubahan dalam banyak keadaan yang berbeza.*

Please share! Terima kasih!

Today: Adam is counting on you

Adam Amerrudin needs your help with “Kementerian Pendidikan Malaysia: Ayuh lah kita bangkit dan tarik perhatian KPM batalkan PSPM2. Health is wealth.#Kitajagakita”. Join Adam and 5,897 supporters today.