Kampanya Kapatıldı

Kediyi işkence ile öldüren kişi için en ağır ceza

Bu kampanya 361 destekçiye ulaştı

Erzincan Kent merkezindeki bir subay orduevinde, sivil giyinimli bir kişinin, yakaladığı kediyi yumruk ve tekme atarak işkence yaptığını gören vatandaşlar durumu adli makamlara bildirdi.

İhbarın değerlendirmesiyle aşırı alkollü olduğu iddia edilen ve er olduğu belirtilen T.H. hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı.

Zanlı bu çerçevede düzenlenen tutanağın ardından askeri inzibatlarca yakalandı.

Güvenlik kameralarınca da kayıt altına alınan olayın ardından gözaltına alınan zanlının uyuşturucu kullanmaktan adli makamlarda kaydının bulunduğu öğrenildi.

Erzincan Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi; "03.12.2017 günü yazılı ve görsel medyada yayınlanan ‘Erzincan Orduevi’nde bir askerin kediye işkence yaptığı’ ile ilgili haberler üzerine Valiliğimizce gerekli inceleme yapılmıştır. Yapılan inceleme neticesinde olayın failinin Erzincan Muhabere Alayı’nda zorunlu askerliğini yapmakta olan Muhabere Er T.H. olduğu tespit edilmiştir. İlgilinin terhisine üç gün kaldığı ve hafta sonu izninden 221 promil alkollü olarak döndüğü anlaşılmıştır. Kamuoyunda haklı bir infiale neden olan ve vicdanları yaralayan olayın faili hakkında gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır" denildi.

Bugün Soğuk imzanı bekliyor!

Soğuk Kahvem bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kediyi işkence ile öldüren kişi için en ağır ceza». Soğuk ve imza atan diğer 360 kişiye katıl.