Hypothecaire lening ENIGE GEZINSwoning 'ON HOLD' tijdens CORONA tijden

Hypothecaire lening ENIGE GEZINSwoning 'ON HOLD' tijdens CORONA tijden

Started
March 15, 2020
Petition to
KBC Bank and 12 others
Victory
This petition made change with 10 supporters!

Why this petition matters

Started by Xenia Ch

Hallo iedereen,

We moeten allemaal  inspanning leveren en onze verantwoordelijkheid opnemen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Echter, zijn er zo veel onzekerheid. Onder andere ook of je het financieel zou aankunnen! Dat is één van de redenen waarom sommige ouders hun kinderen naar school moeten brengen omdat ze deze en komende maanden hun woonleningen kunnen betalen.

Nu, met de vele maatregelen heeft overheid 'vergeten' dat er een zeer grote uitgaven post voor jonge gezinnen (juist degene die de economie nu moeten doen draaien en tegelijk solidair zijn met de ouderen) is - de lening voor hun gezinswoning, die bij velen de grootste maanduitgave is. 

Met deze petitie willen wij onze overheden aansporen om aan de banksector te vragen om de uitstel van betalingen toe te staan tot de corona crisis voorbij is en de mensen weer zeker zijn van hun inkomsten. Uitstel van de volledige maandelijkse betaling of wegvallen van interesten en enkel de kapitaalaflossingen doen zou ook een optie voor velen kunnen zijn, zodat de ouders niet hoeven te kiezen tussen de gezondheid van hun kinderen (en hen al dan niet thuis te houden) en het toekomen op het einde van de maand in deze zware tijden

Banksector verdient genoeg. En toch wij, de belastingbetalers, moesten het al redden in 2008, waarom ook nu niet dit kleinigheid voor ons nu?

Solidariteit moet toch van alle kanten komen, ook uit de financiële wereld, niet waar?

Victory

This petition made change with 10 supporters!

Share this petition

Decision Makers

  • KBC Bank
  • BNP bank
  • Belgische overheid
  • Vlaamse overheid
  • ING Bank